ALTYAPI

A -
A +

Onun  yanında Manchester City futbolcusu İlkay Gündoğan mı yoksa Juventus Turin'den Sami Khedira mı oynayacak diye sorduğumuz Alman millî takımının orta sahasının ortasında direkt oynayan Toni Kroos'un yükselişi devam ediyor. Real Madrid yönetimi ve teknik direktörü Zinedine Zidane da Toni Kroos'tan çok memnun olmalı ki, 26 yaşındaki Alman panzerinin mukavelesi 2022'ye kadar uzatıldı. Senelik 20 milyon € alacak olan Toni Kroos böylece Almanya tarihinin en fazla para kazanan futbolcusu unvanını ele geçirdi. Şimdi gözler tabii ki Arsenal ile sözleşmesi 2018 yılında sona erecek olan Alman millî takımının 10 numaralı yıldızı Mesut Özil'de.
 
        Türkiye'de yetişip dünya starı addedilebilecek seviyelere çıkmayı becerebilen futbolcu sayımız maalesef çok az. Vaktiyle Avrupa'ya birçok futbolcu yollamış olsak da Nihat Kahveci ve Tugay Kerimoğlu ile nasıl da gururlanırdık! Şimdi ise Barcelona'da forma giyen Arda Turan'ın müthiş yükselişini katiyen inkâr edemeyiz.
 
        Tam da bu sırada JOR ya da namıdiğer Riekering Bey, Galatasaray U16 takımının oyuncusu Mustafa Kapı isimli 14 yaşındaki sempatik çocuğu as takımla hazırlık maçında da olsa sahaya sürmez mi! Bu hareketiyle ümitlerimizi yeşertti ve bir kere daha hepimizin gönlünü fethetti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.
 
        Malumunuz Almanya, burada saymaya kalksak başa çıkamayacağımız kadar çok Türk futbolcu yetiştiriyor. Dikkatinizi henüz 18 yaşında ve aynı zamanda Almanya U19 takımının da oyuncusu olan 1. FC Köln futbolcusu Salih Özcan'a çekmek isterim. Ofansif orta saha mevkiinde oynayan Salih Özcan'ın şansı da yaver giderse kısa bir zaman zarfında isminden bol bol söz edilebilir.
 
        Bu arada son zamanlarda zaten dünyanın en iyi millî takımlarından birini çalıştıran Joachim Löw'ün "böylesi dostlar başına" diyebileceğimiz türden çok tatlı bir derdi var. Eski Beşiktaşlı Stefan Kuntz'un teknik direktörlüğünü yaptığı; sol kanat oyuncusu Serge Gnabry, sağ kanat oyuncusu Leroy Sané, santrfor Davie Selke, ofansif orta saha Levin Öztunalı, stoper Niklas Süle vb. gibi her biri birbirinden çok istikbal vadeden müthiş futbolcularla dolu Almanya U21 takımı... Adamcağız bunca yıldız adayı arasından Almanya millî takımına futbolcu seçerken bayağı zorlanıyor doğrusu... Uzun zaman önce genç futbolculara yaptığı yatırımların meyvelerini toplayan Almanya'ya gıpta etmemek imkânsız.
 
        Artık biz de bir an evvel silkinip hem kulüp hem de millî takımlar bazında altyapıya gereken önemi vermeli, işin erbabınca keşfedilecek kabiliyetli genç futbolcu adaylarını geleceğe profesyonelce hazırlama mevzuunda her ne gerekiyorsa yapmalıyız.
 
        Senelerdir Türk futboluna çöreklendikleri kifayet etmezmiş gibi kanını emen, bu da yetmemiş olacak ki, üstüne üstlük komaya sokan antipatik sportif dinozorların artık emekliye ayrılıp yakamızdan düşmeleri bile hepimize rahat bir nefes aldıracaktır, emin olun!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.