KİBAR DERBİ

A -
A +

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini büyük heyecanla bekleyenler oynanan kötü futboldan sonra yine hayal kırıklığına uğradı. 
 
Doğru dürüst gol pozisyonu olmayan maçta yine kalecilere fazla iş düşmedi.
 
Eyvah! 
 
 Yoksa artık buna benzer tatsız tuzsuz derbilere alışmamız mı gerekiyor? 
 
 Her iki takımın teknik direktörü de sahaya beraberlik iyidir mantığıyla çıkmış gibi bir intiba bıraktılar bizde. 
 
 Beraberliğe razı olduğunu daha çok belli eden teknik direktör Şenol Güneş'ti. 
 
Güneş, maçın sonlarına doğru Quaresma ve Oğuzhan'ı kenara alıp Necip Uysal ve Beşiktaş'ın Sabri Sarıoğlu'su olarak nitelendirebileceğimiz Olcay Şahan'ı sahaya sürdü. Bu, apaçık bir beraberlik hamlesi gibi geldi bize.
 
Yine çok gariptir ki, Beşiktaş'ın en tehlikeli atakları da bu oyuncuların oyuna dâhil olmasından sonra gelişti.
 
 Neticede ne şiş yandı ne kebap ve zevksiz ama kibar derbi 0-0 beraberlikle sona erdi.
 
Derbiden evvel lider olmasına rağmen bomboş tribünler önünde Antalyaspor'u misafir eden Başakşehirspor'un 2-2 biten maçı futbol namına çok daha zevkli bir mücadeleye sahne oldu. Eski tüfek Eto'o yine biri penaltıdan olmak üzere iki gol atmaya muvaffak oldu.
 
Bu hafta âdeta zirvedeki takımların haddinden fazla kibarlığı tuttu diyebiliriz. Aldıkları sonuçlarla sanki rakipleri Galatasaray'a "Lütfen bizi zirvede yalnız bırakma" dediler. Bakalım Galatasaray; Başakşehirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bu nazik davetine nasıl bir reaksiyon gösterecek?
 
  İşin enteresan tarafı aşağı yukarı aynı saatlerde İspanya'da oynanan Barcelona-Real Madrid derbisi de 1-1 bitti. 
 
 Barcelona 53. dakikada Luis Suarez ile 1-0 öne geçti. Herkes maçın bu şekilde biteceğini zannederken oyuna 78. dakikada dâhil olan Arda Turan'ın belki de fazla motivasyondan ötürü  sebep olduğu faul akabindeki frikik atışında Real Madrid, Sergio Ramos'un kafa vuruşuyla beraberliği sağladı.
 
 Bu maçtan evvel Arda Turan "El Clasico'da  gol atan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçmek istiyorum" demişti. Ne var ki, yurt dışındaki gururumuz çok şanssızdı ve maçın sonlarında lüzumsuz bir faule sebep olarak El Clasico'da takımına gol yediren ilk Türk olarak tarihe geçecek. 
        
Vesselam.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.