BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT EDEN ADAM: IGOR TUDOR

A -
A +

    Evet, daha ilk maçı. 

    Önce sabırla icraatına bakıp sonra tenkit etmekte fayda var.

    Tamam da daha ilk maçında bu kadar galiz (kaba) hatalar yapan bir teknik direktör, tabiri caizse ağzıyla kuş tutsa artık bir kısım taraftarın gözüne giremez. Tıpkı Galatasaray'ın dördüncü yıldızı taktığı şampiyonluk ve kupalarla dolu sezonunda takımın başında hasbelkader teknik direktör olarak bulunan Hamza Hamzaoğlu gibi...

    Oysaki işin başında takımın el freni hâline gelmekte hızla yol kateden Bruma'yı kadroya almayarak iyi bir başlangıç yaptığı intibaını bırakmıştı üzerimizde. Igor Tudor, hâlen Türkiye'de top koşturan en iyi iki yabancı futbolcudan biri olan (diğeri Poldi) Sneijder'in yokluğunda Yasin'in yerine Sinan Gümüş ile başlamaması falan hariç eldeki mahdut kadrodan çıkarılabilecek en iyi on birlerden biriyle Çaykur Rize deplasmanına çıkmış ve takımını ilk devrede 1-0 öne de geçirmişti.

    Ta ki manasızca oyundan aldığı dakikaya kadar münakaşasız sahadaki en iyi futbolu sergileyen futbolcu Martin Linnes'i kenara alıp yerine Ahmet Çalık'ı oyuna dâhil edene kadar! 

    Bu kadar affedilmez bir hatayı yapan kişinin iyi bir teknik direktör olmadığına kanaat getirebilmek için birkaç maç falan beklemeye asla ve kata lüzum yok! 

    Igor Tudor artık Hamza Hamzaoğlu kategorisine tenzilirütbe eylemiştir gözlerde ve gönüllerde.

    Haddizatında "Beşiktaş derbisinden evvel Rize deplasmanında kaybedilen iki puan, Galatasaray zaviyesinden faydalı mı yoksa zararlı mı olmuştur" mevzuu da tartışmalıdır. 

    Galatasaray'ın esas problemi teknik direktör falan değil, elbette ki yönetimdir. Acilen Ünal Aysal veya onun kıratında bir başkana ve basiretli bir yönetime ihtiyaç vardır.   

    Dinozor kıvamındaki futbolculardan bahsetmek de artık kabak tadı vermesinin yanı sıra abesle iştigalden öteye gidememektedir. Uzun zamandır herkesin malumudur ki, zaten Galatasaray futbol takımı bir an evvel ciddi şekilde değişmeli, yenilenmelidir. 

    Öbür taraftan diğer şampiyonluk adaylarının ısrarla şampiyonluğu Galatasaray'a ikram etmek istercesine davranmakta diretmesini de nazarıitibara alırsak Igor Tudor'un muvaffak olması hâlihazırdaki basiretsiz yönetimi bir hayli rahatlatacaktı. 

    Mantıklı bir Galatasaray taraftarı için tam bir "Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık" vaziyeti değil de nedir bu?

    Galiba en iyisi "Vaki olanda hayır vardır" düsturuyla olup bitecekleri sükûnet içinde beklemek.

    Vesselam.

Twitter: @mchtkrms

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.