BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT EDEN ADAM: IGOR TUDOR (2)

A -
A +

Galatasaray, maalesef rahmetli Canaydın yönetiminden bile basiretsiz bir yönetimle karşı karşıya.


Devirdikleri çamların hangi birini saymalı?


Türkiye'de birçok takım ve taraftarının hayal dahi edemeyeceği kalibrede, dördüncü yıldızın alınmasında Muslera ile birlikte başrolü paylaşan, taraftarın sevgilisi konumundaki Wesley Sneijder'e, Igor Tudor isimli acemi teknik direktör geldi geleli reva görülen muamelenin iler tutar yeri yok!


Elbette efsane hâline gelmiş bile olsa günü geldiğinde her futbolcu o takımdan gidecektir.


Tıpkı Wesley Sneijder gibi.


Lakin bunun da bir yolu yordamı ya da eskilerin deyişiyle adap erkânı vardır.


Dursun Özbek yönetimi âdeta "Acaba biz bu Sneijder'i takımdan en rezil şekilde nasıl gönderebilir, Galatasaray'a maddeten ve manen en ağır hasarı nasıl verebiliriz?" kabilinden günlerce düşünüp taşınmış ve bu mevzuda akıllarına gelenden bile kötü bir senaryoyu utanmadan uygulamaya koymuştur.


Çoğu dünya futbolunda ikinci sınıf sayılabilecek ve içlerinden bazılarının da yaşlanmaya mütemayil olduğu su götürmeyecek kadar sarih olan bir sürü futbolcuya mirasyediler gibi milyonlarca avroyu saçarken Podolski gibi bir dünya starını neredeyse bedava denilebilecek bir bonservis mukabilinde Japonya'ya kaptırdıkları yetmezmiş gibi Wesley Sneijder isimli dünyadaki futbolseverlerin çoğunluğunca tanınan ve futboluna hayran olunan hakiki bir yıldızı, hiç umut vadetmeyen futbol anlayışıyla karnesinde futbolculuğu haricinde en ufak bir muvaffakiyeti tescil edilmemiş toy bir teknik direktöre meze yapmak da neyin nesidir?  


Bu saatten sonra Sneijder, Galatasaray'dan ayrılsa ne olur, ayrılmasa ne!


Porselen vazo artık kırılmıştır.


Kendisini taraftara gösterme fırsatı bile bulamayan Belhanda'nın içine düştüğü nahoş vaziyeti tahayyül edebiliyor musunuz?


Tam bir yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal durumu...


Birkaç sezondan beri Sabri'den bile kötü performans sergileyen Selçuk namıdiğer "El Freni" ve ona benzer bazı futbolcuların takımdan gönderilmesine dair en ufak bir emarenin bile olmaması Galatasaray'ın hâl-i pürmelalini kâfi derecede gözler önüne sermektedir.


Bu durumda şayet çok radikal bir değişiklik yapılıp takımın başına yanlışlıkla Abdullah Avcı veya dünya çapında yabancı bir teknik direktör gelmezse -bu imkânsız görünüyor- 2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu, Galatasaray için başlamadan bitmiştir.


Geleceği elbette ki sadece Allahuteala bilir. Bizler ancak ve ancak elimizdeki donelerle çeşitli tahminler yürütebiliriz.


Şimdiden 2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu ile alakalı bir tahminde bulunacak olursak, birçok futbolseverin aksine bu sene Fenerbahçe'nin sanılandan da kolay bir şekilde şampiyon olup dördüncü yıldızı göğsüne takacağı kanaatindeyiz.


Abdullah Avcı önderliğindeki eski adıyla İBB, yeni ismiyle Başakşehirspor'un yine zirveyi zorlayıp ikinci, Beşiktaş'ın üçüncü olabileceğini, Galatasaray'ın ise ilk beşe girmekte dahi zorlanacağını tahmin etmekteyiz.


Bu yazı, şöyle köşede bir yerlerde DURSUN hele!

 

İnşallah yanılırım vesselam.

 

Twitter: @mchtkrms

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.