Tren kaçıyor!

A -
A +
Futbol yazısı yazmak benim işim değil. Bu konuda uzmanlığım yok. Sadece basit bir taraftar olarak düşüncelerimi dile getirmek istiyorum… Önce biraz tarihe göz atalım. Sonra sadede gelelim…
Türkiye'nin ilk spor kulübü Beşiktaş’tır. Mart 1903'te Serencebey'deki Şeyhülharem Osman Paşa’nın konağında Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kuruldu. O zamanki forması kırmızı-beyaz renkte olan Beşiktaş kulübünün adı kısa bir süre sonra Osmanlı Beşiktaş Terbiye-i Bedeniye Mektebi olarak değiştirildi. Sultan İkinci Abdülhamid Han tarafından kulübün çalışmalarına ÖZEL BİR FERMANLA izin verildi. İşte ben bunun için Beşiktaşlıyım. Sultan Abdülhamid Han, Osmanlı padişahlarının 34’üncüsü İslam halifelerinin 99’uncusudur. Abdülhamid Han, âcil bir iş zuhur edince, gecenin hangi vakti olursa olsun uyandırılmasını ister, ertesi güne bırakılmasına rıza göstermezdi. Bu hususta mâbeyn başkâtibi Es’ad Bey, hâtırâtında şöyle yazıyor:
“Bir gece yarısı, çok mühim bir haberin imzası için Sul­tân’ın kapısını çaldım. Fakat açılmadı. Bir müddet bekledikten sonra tekrar çaldım, yine açılmadı. ‘Acabâ Sul­tân’a emr-i Hak mı vâkî oldu?’ diye endişelendim. Biraz sonra tekrar çaldım; bu sefer kapı açılarak Sultan, elinde bir havlu ile kapıda göründü. Yüzünü kuruluyordu. Tebessüm etti: ‘-Evlât! Bu vakitte çok mühim bir iş için geldiğinizi anladım. Kapıyı daha ilk vuruşunuzda uyanmıştım, ancak abdest aldığım için geciktim; kusura bakma! Ben bu kadar zamandır milletimin hiçbir evrakına abdestsiz imza atmadım… Getir imzalayayım!..’ dedi. Ve besmele çekerek evrakı imzaladı…”
Hanımı anlatıyor:  
“O, yatağının başında daima temiz bir tuğla bulundururdu. Yataktan kalktığında çeşme mahalline kadar abdestsiz yere basmamak için bununla teyemmüm ederdi. Sebebini sorduğumda; ‘-Müslümanların halifesi olarak, biz Sünnet ölçülerine dikkat etmezsek, ümmet-i Muhammed bundan zarar görür!..’ dedi…”
Evet bu önemli manevi bilgiden sonra futbol yazılır mı? Büyüklerin affına sığınarak yazıyorum. 2 yıl üst üste şampiyon olan ‘kara kartal’ın başarısının arkasındaki gerçek mimarın Tamer Tuna olduğu ortaya çıktı. Tuna’nın yardımcılığını yaptığı teknik direktör, Şenol Güneş’in aldığı kararlarda, çok önemli bir yeri varmış. Puan cetvelinde bir Beşiktaş’ın yerine bakın bir de Tuna’nın bu yıl çalıştırdığı Göztepe’nin yerine, gerçeği görürsünüz. Göztepe ikinci sırada 16 puanı var. Beşiktaş 14 puanla altıncı sırada. Beşiktaş bu sene yaptığı transferlerde karavana attı maalesef. Ne Negredo, Ne Lens ve ne de Pepe istenen katkıyı sağlayamadı. Sen Marcelo gibi bir değeri satarsan, Gomez’den sonra Abubekir’i elinden kaçırırsan, bu sonuca katlanırsın. Şampiyonlar Ligi'nde aldığı iki galibiyetle 6 puan toplayan Beşiktaş, bu sayede kasasını da doldurdu. Bu akşam Monaco’yu da yenerse üst tura çıkması kesinleşecek. Evet, Kartal’ın bu yıl kasası dolu, ama süper ligde tepesi üstü gidiyor.  Üst sırada yer alamazsa gelecek yıl Avrupa defteri kapanacak. O zaman paralar nereden gelecek!
Sayın Fikret Orman, biliyorsunuz kulübün bugün 1.8 milyar dolar borcu var. Sportif başarı olmazsa gelir kaynakları kurur, kriz başlar. Bakın Galatasaray'a en iyi transferleri yaptı. Sonuç ortada. Devre arasını beklerseniz tren kaçacak!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.