Odak noktası!

A -
A +
 
Hay IMF kadar kafanıza taş düşsün e mi!.. Ne kadar çok âşığı varmış meğer.. Yok, eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’e Londra’da uluslararası para fonundan borç almak teklif edilmiş. Şimşek de bunu reddetmiş. Aynı tablo güya Arjantin’deki G-20 zirvesinde de yaşanmış. IMF başkanı da zirveye katılmış ya, işte onunla bu konu gündeme gelmiş. Tamamı palavra! Maksatları Türk ekonomisini dünyaya rezil etmek. Onu IMF’ye muhtaç göstermek. Bu düşüncede olanların FETÖ’den ne farkı var! O, ülkeyi askerî darbeyle yıkmak istedi, bunlar ekonomik darbeyle yıkmak istiyorlar. İkisi de vatan haini.. 
Bir olumsuz gelişmeyi daha gündeme getirmek istiyorum. Bu konuda net açıklama yok, sadece söylenti var, ama büyük moral bozukluğuna ve kızgınlığa yol açıyor. Türkiye’de başarılı firmaların kazançlarının önemli kısmıyla yurt dışında özellikle İngiltere’de mülk aldıkları, bir kısmının İsviçre’deki bankalarda tuttukları anlatılıyor. Bunlar "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir hâl olursa biz ne oluruz?" diyorlarmış. Kendilerini güvene almak için böyle bir yol tercih ediyorlarmış.. Hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor. Bunlar sevilen isimler. Asla hainlerin yolundan gitmezler diye düşünmek istiyorum. Ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Sonucu öğrenmenin çok basit bir yolu var. Bilançolara bakın. Banka hesaplarını kontrol edin. Kim nereye ne harcama yapmış hangi birikim azalmış net bir şekilde ortaya çıkar..
11. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program açıklanıyor. Tüm kesimler yeni kararları hem bütçesinde hem de günlük hayatında hissedecek. Türkiye'ye; ekonomi, sosyal politikalar ve demokraside lig atlatacak eylem planı kapsamında toplumun talepleri 100 günlük takvimde projelendirilecek. Başkan Erdoğan'ın 18 Ağustos'ta 6. Olağan Kongresi'nde açıklayacağı eylem planıyla sokaktaki vatandaştan iş dünyasına kadar her kesimi kucaklayan, hizmete odaklanan, piyasaları rahatlatan başta ekonomik adımlar olmak üzere yeni kararlar devreye girecek.. Türk şirketleri asla bilanço küçültmemeli. Böyle bir uygulama ülkeyi yüksek faiz yüksek enflasyon düşük büyüme sarmalına sokar. Kurullar karar alacak, Cumhurbaşkanına sunacak, onaylarsa yürürlüğe girecek. Bakanlar icraatların takipçisi olacak. Acil eylem planının netleşmesiyle birlikte ofisler, kurullar hayata geçecek. Piyasadaki dalgalanma sona erecek. Türk lirası değer kazanacak, borsa şahlanacak, doğrudan yatırım kararları başlayacak. 
Türk ekonomisinin aşırı ısındığı soğumaya bırakılacağı yorumları yapılıyor. Mercedes motorunu bilirsiniz değil mi? Bu motorun en büyük özelliği nedir biliyor musunuz? Isındıkça açılması.. Uzun yolda müthiş bir performans gösterir. İşte Türk ekonomisi aynen böyle, Mercedes motoru gibi ısındıkça açılacak. Açıldıkça büyüyecek. Büyüdükçe yatırım çekecek.
Ekonomist bozuntuları oturdukları yerden ahkâm keserek sözüm ona yön gösteriyorlar. Bunlar yeni sistemi anlamıyor, anlayamıyor.. Kafaları basmıyor. Hâlâ dedelerinden öğrendikleri yöntemlerin, okulda öğretilen teorilerin gerçekleşeceğini düşünüyor. Fena hâlde yanılıyorlar. Yeni eylem planı ile 100 gün içerisinde TL kullanımı özendirilecek, faizlere yönelik tedbirler alınacak, 10 bin yeni yatırıma da destek verilecek. İşte yeni sistemin ilk işaretleri gelmeye başladı. Piyasada ekonomi yönetimine güven geldi. Borsa İstanbul istikrara kavuştu. Paramız istikrar kazandı. Arjantin’deki G-20 zirvesinde dünya maliye bakanları, Berat Albayrak’la özel görüşme yapmak için birbiriyle yarıştı.
Dünya ekonomisinde yüzde 25 pay sahibi olan BRICS ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın liderleri yarın Güney Afrika’nın en büyük kenti Johannesburg’da bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderler zirvesine ÖZEL OLARAK davet edildi. Ana gündem maddesi ticaret savaşları..
Erdoğan zirvede tüm liderlerle özel görüşme yapacak. Türkiye’nin neden dünyanın odak noktasında olduğunu görmüyor musunuz?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.