Ortadakine vur!

A -
A +
ABD ile Türkiye arasında papaz olayı ile başlayan gerilim artık çığırından çıktı. Resmen savaş yapıyoruz! Tabii ticari anlamda. Trump orantısız güç kullanıyor. Erdoğan yıkılmıyor. "Rocky 4" filmini düşünün. İtalyan aygırı Rocky Balboa’nın Rus devi İvan Drago ile Moskova’da yaptığı maç nasıl başlamış nasıl sonuçlanmıştı hatırlıyorsunuz değil mi? İki boksörün arasında fiziki açıdan müthiş bir fark vardı. Boy bos, kollar, dayanıklılık, müthiş bir güç.. Her bakımdan Rocky eksideydi. 15 raund boyunca dayak yedi.. Ama ne darbeler!.. Drago vuruyor, Rocky ringin iplerine yaslanıyor ama yıkılmıyor, düşüyor, kalkıyor, dayanıyor. İnanılmaz bir güç gösterisi. Rocky’nin son raundda iki gözü de kapanıyor, rakibi iki görüyorum deyince antrenörü ortadakine vur diyor. O da vuruyor, boyu yetmediği için karnına çalışıyor, rakibi iki büklüm olunca suratını dağıtıyor. İşte tam o sırada çok enteresan bir gelişme yaşanıyor.. Maçı izleyen binlerce Rus, taraf değiştiriyor, salonu Rocky Rocky sesleriyle inletiyor.. Hiç kimsenin ihtimal vermediği Rocky, İvan Drago’yu yere serer ve maçı kazanır...
İşte bugün Türkiye’nin Amerika ile yaşadığı tablo aynen bu maç gibi. Türkiye’yi güçsüz görüyor, bir kalemde ezeriz diyorlar, ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Bizi dolarla vuruyorlar. En güçlü olduğumuz ekonomiyi yıkmaya çalışıyorlar. Hedefleri belli. Maliyetler yükselecek, faizler tavana çıkacak, enflasyon patlayacak, şirketler ağır darbe yiyecek, üretim yavaşlayacak, büyüme hızı düşecek. Türkiye IMF’ye muhtaç hâle gelecek.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işi gerçekten çok zor. Halka olanları anlatmak ve onları düşmana karşı bir arada tutmak her babayiğidin harcı değil. Karşımızda, para babası herkesi küçük gören, küstah, kanun nizam tanımayan, her aklına geldiğini yapan, bütün dünyayı kölesi zanneden bir başkan var. Koskoca Amerika’yı holding gibi yönetiyor. Ama bu defa karşısında ne korkak Çin var, ne Kanada, ne Meksika, ne Avrupa ne Rusya. Amerika bu ülkeleri yaptırımlarla dize getirebilir. Ama o küçük gördüğü, bir sinek gibi ezeceğini sandığı oysa çelik çekirdek olan Türkiye, boğazına takılacak, hiç ummadığı bir tokatla onu yere serecek. 
Türk halkı yapılanları çok net biçimde görüyor. Düşmanını tanıyor. Kendisine 15 Temmuz darbe girişimini planlayan Amerika bu defa dört koldan ekonomik saldırıya geçti. Öncesinde FETÖ’yü kullanarak perde arkasında kalmıştı. Şimdi artık kabak gibi ortada.. Elinden geleni ardına koma e mi? Doları ister 10 lira yap, ister 15 lira.. Artık resim değişti. Bizi hâlâ tanıyamamış. Tankların önüne yatarak, kurşunlara göğsünü siper ederek canını veren Türk vatandaşı düşmanı yıkmak için malını da feda  eder hiç merak etme.. 
Haa bu arada şu papaz var ya. Onu hapisten kurtarıp Hıristiyanların oyunu almayı hedefleyen Trump hayatındaki en büyük darbeyi yiyecek. Nasıl mı? 6 Kasım seçimlerine kadar Papazı hapisten çıkarmayacağız. Hıristiyanlar hayal kırıklığına uğrayacak.. Cumhuriyetçiler ABD kongresinde çoğunluğu kaybedecek. Trump kukla başkan olacak. Bu arada biz belki yıpranacağız. Ama sonunda zafer bizim olacak...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.