İki Romanyalı!..

A -
A +

Eh, Romanyalı Mircea Lucescu’yu Fatih Terim’in yerine Türk Milli Takımı’nın teknik direktörlüğüne getiren Futbol Federasyonu, Kayserispor’un Romanyalı teknik direktörü Marius Sumudica’yı da Terim’in “Türkiye Futbol Direktörü” unvanını vererek iş başına getirmeli!..
İki Rumen el ele, Türk futbolunu da Türk Milli Takımı da ihya edeceklerdir, şüpheniz olmasın!..
Biri, “ne demişti” bir vakitler; “Türkiye, Çavuşesku Romanya’sına benziyor!..”
Öteki, “ne diyor”, bugün: “İstanbul’daki Galatasaray maçına komando gibi gideceğiz, öldürüp geri geleceğiz!..”
Bu pervasızlık, bu üslup, bu “hedeflere ‘benzetmeli’ saldırı”, bilmem ki, adının başında “Türkiye” olan bir federasyon heyetini hiç mi ilgilendirmiyor?..
Bilmem ki, “ilgilenmeleri için” bu zatların “daha neler demesi” gerekiyor?..
“72’lik” olanı, Türkiye’de bir büyük kulübün hocası iken, “Köpekler istedi diye, atlar ölmez” lafını kimin için söyledi, hangi kulüp, hangi büyük camia için söyledi?..
“Bunlar” unutulacak laflar mı, bunlar unutulacak olaylar mı?..
Dünyada, Avrupa’da, Türkiye’de “hoca mı kalmadı” ki, 4 son yıldır Shakhtar’da, Zenit’te “kapının önüne konulacak” performansı ile ortada kalan bir hocayı, Terim’den sonra neden ve hem de nasıl Milli Takımın başına getirdiler?..
Zenit’ten “ayrılmak zorunda bırakıldıktan sonra”, neden “bir tane talibi” çıkmadı; neden bu “büyük” hocaya Avrupa’da, Amerika’da, Çin’de, Maçin’de bir kulüp çıkıp da “Bize gelir misin hoca” demedi?..
Ey, “Milli Takımın, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın teknik direktörlük koltukları boşalınca” hemen “Lucescu da, Lucescu” kampanyaları açanlar ve de “yıllardır Terim’in aldığı maaş ile uğraşanlar”, şimdi Federasyon’un Lucescu’ya “ödemeye başladığı para” konusunda neden sesiniz sedanız çıkmıyor?..
Terim’e “Türkiye Futbol Direktörlüğü ve Türk Milli Takımı Hocalığı gibi” iki önemli görev için verilen 3.5 milyon avroluk yıllık ücreti, “sanki sadece Milli Takım Teknik Direktörlüğü için alıyormuş gibi gösterip”, durmadan haber üretenler, neden Lucescu’ya “sadece hocalık için ödenen para” konusunda suspuslar?..
Bu “pahalı” atama ile, Romanya ve İtalya basınına kendi ifadesiyle “Artık sahada, yeşil çimde yokum” diyen “Yaşı 72, bitmiş işi” bir hocaya “ballı emeklilik yaşatılacağı” ortada değil mi?..
Bakın, epeyce örnek verebilirim ama, “Türk Milli Takımı Hocalığı için bugünün Yılmaz Vural’ı, her cebinden bugünün Lucescu’sunu çıkarır”; yaşayıp göreceğiz, inşallah ben yanılırım da Milli Takım hedefine ulaşır!..
Romanyalı Lucescu’nun Türk Milli Takımı’nın hocalığına getirilmesi, Kayserispor’un hocası Romanyalı Sumudica’yı cesaretlendirmiş ve coşturmuş olmalı ki, “kendisini komando timi çavuşu” zannederek, “Gidip öldürecek ve döneceğiz” deyivermiş!..
Hem de, tam da ülkemizde “6222 sayılı ‘Sporda şiddet özel kanununun ciddi olarak uygulanmasının gündemin ilk maddesine oturduğu” ve “Süper Kupa maçındaki olaylar için” İçişleri Bakanlığı’nın “kanunun çıkışından bu yana ilk defa özel soruşturma açtığı” günlerde!..
Ne dersin Romanyalı Lucescu, Romanyalı Sumudica’nın sözlerine?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.