İgor Tudor dersi!..

A -
A +

"Bir hoca, bu kadar kısa bir zamanda böyle bir takım kurmayı nasıl başarabilmiş ve bu havayı onlara nasıl aşılamıştı acaba?.."

Bir insan 4-1’lik Galatasaray-Kayserispor maçını seyrettikten sonra, nasıl ve hâlâ “İgor Tudor’u hemen hemen hiç mertebesine indirmeye devam edecek” sözleri söyler; inanamıyorum!..
Özetle, nasıl, “Bu takımın hocası yok, o sadece antrenman yaptırıyor, futbolcular onu sevmiyor, yöneticilerden duydum. Bu takımın hocası da, lideri de Selçuk’tur” diyecek kadar, “insafsız bir tutkunun esiri olunur” ve de eleştiri, adeta bir “düşmanlık gösterisi” hâline getirilir?..
“Benim gibi” birkaç istisnası hariç, spor basınımızın, hatta “spordan olmayan” basınımızdan da takviyeler alıp, haftalardır “bitirmek, yok etmek için” uğraş verdiği İgor Tudor, pazartesi gecesi “gerçek yüzünü” gösterdi, herkese ve “o herkesi şaşkına çeviren” unutulması zor 90 dakika ile de mesajını verdi; “Ben buradayım ve işte takımım da burada!..”
“Çoğu, daha beraberce 8-10 antrenman yapmamış”, bitmedi “beraberce tek maç oynamamış” bir 11, öylesine “keyif verici bir mücadele ve kalite örneği” sundu ki, stat tribünlerine de, ekran başına da “Rezil olsa da, ipini çeksek” diye oturan onca insan bile “ne diyeceğini, ne yazacağını, nasıl yorumlayacağını” şaşırdı!..
Öyle ya, “dünyanın dört bir yanından gelmiş” onca futbolcunun, “90 dakika bitmeyen bir birliktelik ve de  ‘takım olmak’ şuurunu sahaya yaymasına” ne demeliydiler; hani “İgor Tudor, yıldızları yönetemiyordu, yönetemeyecekti?..”
Koca koca yıldızlar, koca koca adamlar, “her golden sonra” nasıl “çocuklar gibi” seviniyor, coşkuyla kucaklaşıyordu, öyle. Bir hoca, “bu kadar kısa bir zamanda” bunu nasıl başarabilmiş ve “bu havayı onlara nasıl aşılamıştı” acaba?..
Daha dün “Gomis için, Belhanda için” neler söyleyenler, “Ndiaye’nin aldığı para için”, hem de “çok çirkin imalar yaparak” Divan Kurulunu “olağanüstü toplantıya çağıranlar” bilmem ki, bugün yapılacak Divan Kurulu toplantısında ne yapacaklar?..
Bakınız, haftalardır Galatasaraylılara “İgor Tudor’a güvenin. Çok kaliteli oyuncular transfer ediliyor ve şampiyonluğa oynayacak yepyeni bir takım kuruluyor. Futbolcuya dayalı sistemin kökü kazınıyor. O sistemin lideri ve şürekâsı temizlendi. İyi günler yakın, sadece biraz sabır, 3-4 maçlık bir sabır, o kadar” mesajları vererek, yazıp geldim. Ve de, maç gecesi TV’nin başına da “Eğer Tudor ve talebeleri kamplarına kâbus gibi çöken o olumsuz psikolojik baskıyı kırabilmişlerse, bu maçta herkese gereken dersi verebilirler” inancı içinde oturdum.
Gördüğüm şu oldu; “İgor Tudor ve talebeleri, bu kadar kısa bir süreçte, Türk futbolunun normal çizgisinin çok üstünde bir kalite / mücadele seviyesine sıçramışlardı” ve “bu gece sadece bir uvertürdü!..”
İgor “doğru ve kaliteli adamları” işaret etmiş, Dursun Özbek yönetimi “o adamları almış” ve onlar da “saha içinde teknikle bezenmiş bir kondisyon mücadelesini kalite ve keyifle süsleyerek”, sahaya çıkarken “İgor’u ıslıklayan” seyirciye “Bu gece buraya gelmeyenler pişman olsun” gösterisini sunmuşlardı!..
Evet, elbette bu takım, “gün gelecek kötü de oynayacak, yenilecek” ama ortada ki, bu takım, her 90 dakika “üst seviyede bir futbolun sahibi ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak” mücadele edecek; bunu unutmayın Galatasaraylılar!..
“Bunu sezen, bunu anlayan” Fenerbahçeli, Beşiktaşlı yazarçizerler, yorumcular, “Tudor’u yok etmek, Galatasaray’ın içini karıştırmak” için, “Sneijder’i ve şürekâsını kullanarak” ellerinden geleni yaptılar. 
Şimdi “onlar gitti” ve de “onların yerine” çok açık ki, “Selçuk’u koymak ve kullanmak isteyenler” ortaya çıktı, dahası “onlara katılan” Galatasaraylılar da var. Galatasaray yönetimi “bu tuzağı fark etmeli” ve gereken tedbirleri hemen almalı.
Baksanıza TV ekranlarında “daha o gece, Tolga ve Gomis’in gollerden sonra Selçuk’u öpmelerinden neler ve ne yorumlar çıkaranlar” oldu; onlara fırsat ve koz verilmemeli!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.