Kara gün!..

A -
A +

"İmza toplanarak” hem de “olağanüstü” olarak toplanan Divan Kurulu toplantısına “Yıkım taarruzunu planlayarak” gelen ve de Galatasaray Başkanı’na haklı olarak “Kara bir gün” dedirtenler vardı.
“Yıkım taarruzundan haberdar olmayan” ve de salona sadece “Galatasaray’ın mali durumundaki açıkları gören ve endişelenen, dahası, bu açıklarla ilgili olarak Başkan’ın açıklamalarındaki hata ve yanlışları anlatmak için” gelenler vardı.
Ne yazık ki, “iyi niyetli” ikinciler, “Yıkım taarruzcuları” ile aynı cephede olduklarını, sanırım “çok geç” fark ettiler, ama iş işten geçmiş, gerçekten Galatasaray tarihine de, evet ve asıl Galatasaray Divan Kurulları tarihine de “kara bir gün” eklenmişti, çok yazık!..
TV ekranlarındaki “reyting dili ve vücut dilini Galatasaray’ın akil adamlar kuruluna taşıyanlar”, görüldü ve anlaşıldı ki, “eleştiri ile hakareti / aşağılamayı karıştıracak kadar” kin dolu olarak salona gelmişlerdi ve ne yazık ki, “bunu da ‘fırsat bu fırsat’ diyerek” enine boyuna icra ettiler!..
Toplantıya gelenler de, TV başında izleyenler de gördüler ki, Galatasaray’ın çarşamba günü yapılan “olağanüstü” Divan Kurulu toplantısında, ancak “lokallerinde kumar oynanabilmesi için” kurulan “Ataryemezspor” kulüplerinin toplantılarında görülebilecek sahneler yaşandı!..
Elbette ve herhâlde “bu sahnelerin kahramanları için” Galatasaray Tüzüğü’nün gereği yerine getirilecektir!..
Bilinmelidir ki, “bu gerek yapılmazsa”, atalarımızdan bu yana gelen o çok anlamlı “Yoksa, yol olur” ikazı, hiç mertebesine iner ve bundan böyle Galatasaray Divan Kurulları, genel kurulları “bu çirkin sahneleri” çok yaşar!..
Demokrasi, “ancak ahlak ve hukuk kuralları ile karşılıklı saygı sarmalı içinde” bir şey ifade eder, yoksa, “sadece laftadır” ve de işte Galatasaray Divan Kurulu toplantısı da “böyle çarpık bir demokrasi (!) örneği olarak” tarihe geçmiştir ve unutulmayacaktır!..
Ne yazık ki, “bu tuzağa düşülmesinde” Galatasaray Kulübü Başkan ve yönetiminin de, “daha fazlası ile” Galatasaray Divan Kurulu Başkan ve yönetiminin de payı vardır!..
“Saklamak ve saklanmak ile sorunları erteleyerek, zaman kazanmak” aklı, görülmüştür ki, “yıkım” taarruzcularına, Galatasaray Divan Kurulu toplantısına “pervasızca hakaret / aşağılama dilini, hem de vücut dili takviyeli olarak getirme” imkân ve fırsatını vermiştir!.. 
Ve hem Galatasaray yönetimi, hem Galatasaray Divan Kurulu yönetimi bu zafiyetlerinin bedelini, GS TV’nin canlı yayınladığı toplantı görüntüleriyle, yüz binlerce Galatasaraylının önünde “çok acı bir şekilde ödemişlerdir!..”
Sıra, çok açıktır ki, “bu acı, çirkin sahnelerin asıl ve de ne yazık ki belirli bir grupça ‘alkışlanan’ kahramanlarına gelmeli” ve Galatasaray Disiplin Kurulu “Galatasaray Tüzüğü’nün gereğini” yapmalıdır!.. 
Yoksa, “bu kara leke temizlenemez” ve sadece bu “kara sahnenin mimar ve mühendislerinin üzerine değil”, Galatasaray yönetiminin ve Galatasaray Kulübü’nün de üzerine yapışıp kalır!..
Artık “laf zamanı geçmiştir” Başkan Özbek, “Kayserispor önünde oynanan oyun ve yıllardan beri özlenen ve yeni kurulan takımın ışıltılı futbolu” zatıalinizi de, yönetiminizi de kurtaramaz, kurtarsa kurtarsa ancak Igor Tudor’u kurtarır, onun için diyorum ki: “Ya yap, ya git Sayın Başkan!..”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.