“Gerilim senaryosu” sahnede!..

A -
A +

Çok açık ki, “normal şartlarda kazanamayacağını bilen ve anlayan” bir hoca, “şimdi “normal şartları değiştirmeye” çalışıyor; bu hocanın adı; Aykut Kocaman!..
Daha “asıl mutlaka kazanması gereken” bir Malatyaspor maçı önündeyken başladı konuşmaya, o maç bitti, devam ediyor ve kırık plak gibi tekrarlıyor; “Galatasaray’ı yeneceğiz!..” 
Tamam, “yenebilirsin” ; futbol bu, her takım, her takımı yenebilir, ne maçlar vardır; bir takım tek kale oynar, öteki takım maç boyu rakip kaleye “tek şut atar” ve “top, barajda duran bir oyuncunun kalçasına çarpıp, ağlara gider ve o maç o golle biter”; olabilir, ama “bu galibiyet”, galip gelen takımın, mağlup takımdan “daha güçlü, daha kaliteli olduğunu” göstermez, hiç göstermez; “hangi takımın, ne olduğunu” sezon sonundaki puan cetveli gösterir; “kim güçlüyse, kim kaliteliyse” o “önde bitirir”, ligi!..
Bunu Aykut Hoca, bilmez mi, elbette bilir, hem de “en iyi bilenlerden biri” de odur; “hem futbolcu olarak, hem hoca olarak” yaşayıp gelmiştir bugüne kadar, Türkiye liglerini!..
Durmadan “Yeneriz” diye konuşmasının, hem de zaman ve mekan tanımadan konuşmasının sebepleri ne olabilir?..
Mesela, bir sebep şu olabilir; “mezarlıktan geçen bazı insanların ıslık çalması” gibidir, “bu konuşmalar”, yani bellidir ki; korkuyor!..
Mesela, bir sebep de, “başta kendine, sonra futbolcularına moral vermek” olabilir; bir çeşit “beyin yıkama” planlaması; mümkün!..
Ve de bir başka “mesela” vardır ki, o meselanın sahibi, yıllar yılı “bir başkası idi”; bu defa “bu mesela görevini” sanırım Aykut Hoca üstlendi; “Böyle maçlar öncesi ortamı iyice germek ve maçın zaten yüksek olan tansiyonunu saha içinde de, tribünlerde de ‘tıpa attıracak’ hâle getirmek!..
Aykut Hoca da, “bu gerilimi arttırmak senaryosunun ‘tecrübeli’ asıl sahibi” de iyi biliyorlar ki; “Galatasaray takımının defans dörtlüsünden 3’ü, orta saha oyuncularının 3’ü ve 2 forveti, Türkiye liglerinde ilk defa oynuyorlar” ve de “saha içinde Galatasaray - Fenerbahçe rekabetini” yaşamadılar, onlara “yedek” kaleciyi de ekleyebiliriz, etti 9 oyuncu!..
Eee, “bu oyuncuları da o havaya sokmak gerekli” ki, Galatasaray’ın sahasında “kendi takımının şansını arttıracak bir gerilim oluşsun” ve de “rakibin yenileri” de sahaya “o gerilimin içinde” adım atsın!..
Bakalım, Galatasaray futbolunu yönetenler, başta İgor Tudor olmak üzere, “bu tuzağa düşecekler” mi, maça kadar da, maçta da “yaşayıp” göreceğiz!..
Galatasaray’ın hocasının ve futbolcularının “bu gerilim oyununa kendilerini kaptırmaması”, maçı “olduğunca sakin oynamaya çalışması”, sarı-kırmızılı takımın “zaten fazla olan” kazanma ihtimalini daha da arttıracaktır!..
Elbette, “Tolga’nın sakatlığının giderilmesi ve Fenerbahçe maçında sahaya çıkarılabilmesi” önemlidir, Galatasaray için ama “asıl önemli olan” Aykut Hoca’nın “istediği havaya değil girmek”, hatta yaklaşmamaktır!..
Maç “normal şartlarda oynanmaz” ve “gerilim etiketli şartlar “futbolu etkilerse”, bu durum elbette Galatasaray’ın “genç hocasını da, futbolcularının oyunlarını da etkileyecek” ve Galatasaray adına “hiç istenmeyen ve beklenmeyen” bir tablonun yaşanmasının yolunu açabilecektir; dikkat!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.