Dört gün ara ile Şenol Hoca!..

A -
A +

G.Birliği maçı sonrası neler yazıp söylediler, Monaco maçı sonrası neler yazıp söylediler Şenol Hoca için. Artık gülüp geçiyorum… 

 

Artık iş çığırından iyice çıktı; hangi TV’yi açsam, sabahtan, ertesi sabaha kadar “tekrarlar dahil” bir yığın insan konuşuyor da, konuşuyor, tartışıyor da tartışıyor; “güya spor programı, güya futbol / yorum programı, güya futbol uzmanları, ulemaları programı” bunlar!..
Elbette, içlerinde, sayıları az olsa da, “doğru dürüst ve de adına da, maksadına da uygun ve layık programlar” var, sözüm onlara değil.
Sözüm, “bu programları yıllardan beri reyting yarışına dönüştürüp”, daha “öfkeli, daha sert, daha bağırmalı / çağırmalı gösterilere girişen”, hatta ertesi sabah gazetelerde de “haber olmak” için “en sıra ve spor dışı, en aykırı” lafları söyleyerek, “ön alma ihtiraslarını” TV ekranlarına getirenleredir!..
Onları izlerken, zaman zaman sinirleniyorum; “Bu kadarı da olmaz” diyorum ama asıl yaptığım artık kahkahalarla gülmek oluyor!..
“4 gece evvel”, hemen hemen bütün TV ekranlarında “Gençlerbirliği mağlubiyeti üzerine”, ertesi gecelerde de devam eden ve de “çoğunlukla haklı ve dengeli eleştiriler yerine”, Şenol Güneş’in  yerden yere vurulması yarışı, “4 gece sonra” Monaco galibiyeti ile ona “dâhi” denilmesi ile noktalanmaz mı; gelin de işin içinden çıkın ve bu duruma içten içe üzülürken, kahkahalarla da gülmeyin, bakalım!..
El insaf, “Monaco gibi”, kendisinin “göklere çıkarılacağı” ve takımının “tarih yazacağı” ve de “Türk futbolunda milat / yukarıya tırmanma kırılması” olarak gösterileceği bir maçın öncesinde, “Quaresma’yı ve Babel’i dinlendirmesi” üzerine “neler söylenmedi ve yazılmadı” Şenol Hoca için!..
Bir iki arkadaşımız hariç, “hatadan da öteye yanlış, yanlışın da ötesinde yanlışın yanlışı” damgaları vuruldu ve “durmadan” anlatılıp duruldu, bu karar!..
“Bu rotasyonu abartmadan eleştirenlere” elbette saygı duyarım; ama onların bu eleştirilerin yanında, bir defacık da kendimizi Şenol Hoca’nın yerine koyup, bir “empati değerlendirmesi yapmamız” gerekmiyor muydu?..
Sorum şu; Üst üste ülkelerinin millî maçlarına gitmiş, uzun uçak yolculukları yapmış, hatta “o maçlarda hiç oynamasa bile” kadroda olduklarından iklim ve irtifa değişiklikleri yaşamış futbolcular var takımda, yeni dönmüşler İstanbul’a. “Bunların bazılarını” oynanacak son derece kritik bir Şampiyonlar Ligi maçından hemen önce ve Ankara gibi, deniz seviyesinin çok üstünde olan bir kentte “Süper Lig’in puan cetvelinde son sırada bulunan ve 7 maçta ancak 4 puan toplayabilen bir ekibe karşı dinlendirmesi, ancak skor istenen gibi olmazsa, sahaya sürülmesi” de doğru bir düşünce değil mi?..
Gençlerbirliği maçında, “Babel oyuna girdikten 2,5 dakika sonra kırmızı kartlık hareketi yapmasa” ve Beşiktaş maçı kazansa ne yazacaktık beyler, “samimi olarak” söyleyin bana?..
Ya o maçta ilk 11’e koysa Babel ve Quaresma’yı, biri sakatlansa ne diyecektik Şenol Hoca’ya?..
Söyler misiniz, “milyon avrolarla alınan” Lens ve Negredo’yu, “puan cetvelinin en sonuna inmiş” bir takıma karşı “böyle bir maç / iklim / irtifa trafiği içinde rotasyonda bile kullanamayacaksak” neden “o kadar paralar ödeyip” aldık, onları; üstelik futbolculukları, “yerlerine oynadıkları arkadaşlarından” çok mu geri?..
Peki, “Quaresma’nın ve Babel’in ilk 11’de başlatıldıkları” maçların “hepsi” kazanıldı mı?.. 
Dahası, “şımarıklıkları, egoistlikleri ve atılmayı hak edecek hareketleri art arda yaptığında” Quaresma için, “sanki sahada yokmuş gibi” oynadığı maçlarda Babel için “söylediklerimiz, yazdıklarımız” işte oralarda arşivlerde duruyor, ne çabuk unutuyoruz?..
Şenol Hoca, Şenol Hoca’dır; “bütün namüsait şartlara” ve de “Başkan Fikret Orman’a” rağmen, Türk futbolu için bugüne kadar başarılamamış ve bugünden sonra da “zor başarılacağı” görünen “gruplarda ilk 3 maçta 9 puan inanılmazına” imza atmıştır; onu ve talebelerini kutlar, başarılarının devamını dilerim; helal olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.