Ortak bilinç, Aziz Başkan’a karşı mı?..

A -
A +

Kocaman’ın dediği gibi “F.Bahçe’ye karşı sistemli bir oyun sahneleniyorsa” Yıldırım için düğmeye basılmış olabilir… 

Aykut Kocaman, “bir maçtan sonra”, açık açık “Bana, takımıma karşı sistemli bir oyun oynanıyor ve hakemler başrolde” şekilde özetlenecek açıklamasını yaptığında ve “maçtan örnekler verdiğinde” üzerinde pek durmamıştım.
Zira “her takımın hocası” bazı maçlardan sonra “taktik gereği” böyle açıklamalar yapar ve “gelecek maçın hakemini” yumuşatarak “takımı lehine düdükler çalmaya” hazırlardı.
Aaaa… O da ne, “ertesi maçın sonunda” da, Aykut Hoca, “benzer açıklama” yapmaz ve “benzer örnekler” vermemiz mi?..
Hımmm… Bu durum “Fenerbahçe için” pek hayra alamet değil; “korku, artık dağları beklemiyor” mu acaba?..
“Ne” korkusu; 20 yıldır süren, “hakemler” için de, “federasyonlar” için de çoğu zaman “kâbus haline gelen” Aziz Yıldırım korkusu!..
Fenerbahçe Başkanı’na, “çoğu görmezlikten, duymazlıktan gelinmesine” ve de ancak “zorunlu olduğunda en alttaki limitten verilmesine rağmen”, neredeyse “yılın 3’te 2’sini cezalı geçirtecek” hâle gelen ve de hâlâ devam eden, Aziz Yıldırım korkusu…
Pardon “devam eden” dedim, şimdi düzeltiyorum; “devam ettiğini sandığımız” Aziz Yıldırım korkusu!.. 
Neden, “Devam eden / Devam ettiğini sandığımız” dönüşümünü yaptım, neden “yukarıdan beri” bunları yazdım; “çok başka bir şey” söyleyeceğim için…
Eğer, ortada Aykut Kocaman’ın dediği ve altını çizdiği gibi “sistemli bir oyun varsa ve sahnelenmeye devam ediyorsa”, diyorum ki; “Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’den, Türk futbolundan ve sporundan uzaklaştırılması için” düğmeye basılmıştır!..
Ve de süreç, “bilinçli olmada” da, hakemlerin “bilinçaltlarında basılan düğmenin” sahalara intikali ile başlamıştır!..
Şimdi burada duralım ve “sosyolojinin kurucusu sayılan” Fransız sosyoloğu Emile Durkheim (1858 - 1917)’den beri “tartışılan, konuşulan, yazılan” bir konuya parantez açalım; “Ortak bilinç / Ortak bilinçaltı.”
Dahası, “Derinlik psikolojisinin Freud ve Adler ile birlikte 3 büyük kurucusundan biri olan” İsviçreli psikolog Carl Jung’ın (1875 - 1961) “ortak bilinç ve ortak bilinçaltının insan ve toplum psikolojisindeki konumunu” bütünüyle bilimselleştirmeye başlamasından beri, gerek sosyologlar, gerek psikologlar “bu konuda” araştırmalara devam etmiş ve bugün bilimsel olarak kabul edilmiştir ki; “kişilerin olduğu gibi toplumların da ortak bilinçleri ve bilinçaltları vardır!..”
“Bu kadarlık” bir açıklama, “Hakemler / Aziz Yıldırım arasında ‘ortak bilinç / ortak bilinçaltı’ köprüsünü kurduğumda”, siz değerli okuyucularımı tatmin edecek mi, bilmiyorum. Etmese bile, benim mantığım; “Olabilir” diyor, hem de “kuvvetli” bir ihtimalle!..
Bilmem ki, “bu durum” Fenerbahçe’nin seçimli olağanüstü genel kurulunda “sandıktan Ali Koç’un çıkmasına kadar” ulaşabilir mi; yaşayıp, göreceğiz!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.