En zorda olan, Fenerbahçe!..

A -
A +

Elin oğlu, “üzerine leke düşürür” mü; “Çuvalla ve avro üzerinden onca para verilen bu Damien Comolli’de hiç iş yok galiba. Bunca zamandır ancak 2-3 genç futbolcu transfer edebildi, gerisi mafiş… Durmadan büyüklere masallar anlatıyor” dedirtir mi?..
Yaptı bir basın toplantısı, “Aziz Yıldırım zamanında anlı ve de şanlı spor medyamız tarafından Fenerbahçe’nin nasıl kollandığını, kulübün içinde bulunduğu durumun nasıl saklandığını” ortaya koyan açıklamalar yaptı.
Zaten, Ali Koç’un görevi devraldığı günlerden itibaren ortaya çıkan “mali gerçekler”, işbaşına gelenleri şaşkına çevirmiş, işbaşından gidenlerin evlerine “hacizler geldiği” haberlerini de gazete sayfalarına kadar düşürmüştü; Çomolli de “işte, bu tablonun Fenerbahçe futbol takımını nasıl etkilediğini” açık açık anlattı!..
Sonunda da dedi ki Comolli; “Şu anda dünyanın bütün paraları bizim elimizde olsa, bu parayı harcayamazsınız. Çünkü bu bir kural, UEFA kuralı. Bu kuralı delemeyiz. Bu nedenle yapacaklarımız son derece kısıtlı ve önümüze konulan bu sınırlamalarla kulübümüzün başa çıkması çok zor!..”
Yani, ortada düne kadar “saklanmış” bir “Buyurun cenaze namazına” durumu vardı ve bugün artık “saklanamaz” hâle gelmişti.
Başkan Ali Koç da, 24 Temmuz’da yapacağı basın toplantısıyla “gerçekleri” anlatacakmış, “camia bilsin, Fenerbahçe üyeleri bilsin” ve de “bildikleri hâlde, saklayan” Fenerbahçe medyası öğrensin (!) diye!..
Buraya kadar tamam, tamam da, “hemen sonra”, beni tebessüm ettiren bir başka açıklama daha geliyor, “Kesinlikle transfer yapmak istiyoruz” diyen Comolli’den:
“… Neye ihtiyacımız olduğunu, hangi pozisyonlara oyuncu ihtiyacımız olduğunu, ne yapmamız gerektiğini, hangi pozisyonları güçlendirmemiz gerektiğini gayet iyi bir şekilde biliyoruz.”
Demek ki, neymiş; “1-2 transfere değil, transferlere mutlaka ihtiyacı varmış” Fenerbahçe futbol takımının!..
“… Bir stratejimiz var ve o doğrultuda ilerliyoruz. Peşinde olduğumuz oyuncular gerçekten çok iyi oyuncular. Bu çok iyi oyuncuları buraya getirebilmek için tabii ki bir rekabet içine girmek zorundayız. Bunların peşinde olan başka kulüpler de var.”
Peki, ne oldu; “başa çıkılması çok zor” UEFA kısıtlaması ve de “o kısıtlama ile başa çıkılamazsa” ne olacak?..
Bu soruların cevapları havada kalırken, Fransız futbol adamı, Fenerbahçe taraftarına da mesaj gönderiyor, “fazla endişelenmesinler, üzülmesinler, avunsunlar” diye; “İlgilendiğimiz oyuncular hâlen kendi takımlarıyla idmanlara devam ediyorlar ve anlaşma olması hâlinde fit bir şekilde takımımıza katılacaklar!..”
Hıımmm, bu “fitlik” durumunun “gerçek olup olmadığını” ve de “gerçek olsa” dahi, “takımın mevsim başı hazırlığı için yeterli olup olmayacağını” bir de teknik direktör Phillip Cocu’ya soralım bakalım, ne diyecek acaba?..
Hadi, “ihtiyaç 1-2 oyuncu olsa” neyse, ya “en az” 5 oyuncuya ihtiyaç varsa?..
Bu takım hem Süper Lig’de, hem Şampiyonlar Ligi’nde, hem de Türkiye Kupası’nda oynayacak ve Şampiyonlar Ligi “eleme turu” maçları gelmek üzere; “sadece fiziksel olacak fitlikle gelen son dakika oyuncuları” takıma ve “sil baştan kurulacak” takımın onlara uyumunun sağlanması ne kadar zaman alacak?..
“Üç Büyükler” içinde “resmî sezona girerken” sıkıntı ve zorlukları “en fazla olan takım” görülüyor ki, Fenerbahçe. İşte bu yüzden Fenerbahçe taraftarına büyük bir görev düşüyor; “sabırlı olmak” ve destek vermeye devam etmek!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.