Rıza Hoca’nın eli değdi!

A -
A +
Trabzonspor’un geçen yılı ve bu sezonun ilk 8 haftasını heba ettiği; son 4 haftada iyice anlaşılmıştır.
Rıza Çalımbay, bir şeyler denedi ve netice almaya başladı. 1) Burak- N’Doye ile başlıyor. 2) Castillo’da ısrar ediyor.
3) Oyunu biraz daha çeşitlendirmeye çalışıyor.
4) Kenarda hazır oyuncu tutuyor. (Hubocan, Kucka gibi)
Arızalar bir bir gideriliyor.
Mesela, sol bek Mas’ın performansı ciddi şekilde yükselmeye başladı.
Arıza yok mu? Var. 
Savunma henüz oturmadı. Pozisyon vermeye devam ediyor. Ancak eldeki kadrodan alınabilecek verim bu kadar! Devre arası neşter vurulacak ilk yer olacaktır.
Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir dün arzu edilen noktada değillerdi. Sivas’ta takımın dinamizmi eksikti. Gözler Olcay gibi enerji verecek oyuncu arıyor. Bunu Burak Yılmaz 90 dakikaya yayamıyor, yalnız kalıyor.  
Sivas dün çok etkili ataklar yaptı. Maç 1-1’den sonra ortada idi, hatta Sivas’a daha yakın duruyordu. İşte burada Rıza Hoca disiplini sahaya yansımıştı. Oyunu bırakmadılar, rakipten fazla koşmak çok sayıda bireysel hatayı kapattı. Herkes işini ciddiyetle yaptı.
Okay’ın attığı galibiyet golü; tamamen koşmanın, teslim olmamanın ve ısrarcı olmanın bir neticesidir.
 
Trabzon ilk 8-9 haftada çok kolay maçları kaybetmiştir. G.Saray, Kayseri (D), Osmanlı, Sivas (D) maçları kolay bir fikstür sayılmaz. Son 4 haftada alınan 10 puan; takım üzerindeki psikolojik baskıyı da dağıtmaya başlamıştır.
 
MAÇIN ADAMI: Okay Yokuşlu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.