Almanya’yı Erdoğan mı eledi?

A -
A +
Almanya’nın dünya kupasından elenmesinin ardından, bu ülkedeki suçlu arayan bazı kesimler Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı hedef seçiyorlar.
Alman millî takımının bu iki önemli isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çektirdikleri fotoğraf yüzünden taraftarların tepkisini çektikleri, taraftarlarla bu iki isim arasında yaşanan polemiğin bütün takımın moralini bozduğunu ve hatta takım içerisinde bile gerilimlere sebep olduğunu söyleyerek Özil ve Gündoğan’a yöneltilen suçlamalar bir türlü sona ermiyor.
Hatta buradan yola çıkarak, Alman millî takımının dünya kupasından daha gruplar aşamasında elenmesinin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ileri sürecek kadar gerçeklikle bağını koparanlar bile var.
Sevgili Alman dostlarımız!
Erdoğan’ın profesyonel futbolculuk kariyeri var, ancak futbolda sizin millî takımı tek başına eleyecek kadar ilerlemiş miydi bilemeyiz:)
Hem artık yaşı da ilerlediği için sizin takımı o elemiş olamaz:)
Bence birileri sizi fena hâlde kandırıyor.
Türkiye’nin halkı tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ile İngiltere ziyareti sırasında buluşup fotoğraf çektirdiler diye takımınızın bu iki değerli futbolcusunun düşmanlaştırılmasının sorumlusu asıl içinizdeki marjinal solcu Türkiye kökenliler, PKK’lılar ve ırkçılardır.
Türkiye kökenli bu futbolcuların futbol oynadıkları İngiltere’yi ziyaret eden Türkiye’nin meşru seçilmiş Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmeleri gayet doğaldı.
Ama siz bunu doğal olarak görmediniz. Zira içinizdeki o marjinal solcu ve PKK sempatizanı Türkiye düşmanı lobi, yıllardır canhıraş bir şekilde Erdoğan’a karşı karalama kampanyası yapıyordu. Onların bu karalama kampanyalarıyla zihinlerinize kazıdığı Erdoğan imajı, her seferinde halkının teveccühüyle demokratik seçimleri kazanarak iktidara gelen Erdoğan’dan çok farklıydı.
Sizin Almanya’da göremeyeceğiniz düzeyde yüksek katılım oranlarıyla 2002’den beri yapılan bütün seçimleri kazanan Erdoğan’ın nasıl oluyor da halkı tarafından bu kadar çok sevildiğini anlamanızı hep engelledi içinizdeki Türkiye düşmanlarının bu karalama kampanyaları.
Türk halkının Erdoğan’ı neden bu kadar sevdiğini ve her seçimde iktidar yaptığını anlayamadığınız için Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın da neden severek onunla buluşup fotoğraf çektirdiğini de anlayamadınız.
İçinizdeki Türkiye kökenli marjinal solcu ve PKK sempatizanı Türkiye düşmanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özil ve Gündoğan fotoğrafı üzerinden yürüttükleri karalama kampanyasında bu defa yine sizin içinizdeki yerli ırkçılarınız devreye girdiler. Kökleri Alman olmayan bütün yabancılara düşman olan bu safkan Nazi artıkları Alman millî takımında hiçbir yabancı kökenliye tahammül edemiyorlardı, ancak tepkilerden çekindikleri için bu hastalıklı düşüncelerini pek açık edemiyorlardı.
İşte, Özil ve Gündoğan’ın Türkiye Cumhurbaşkanı ile çektikleri fotoğraf üzerinden marjinal solcular tarafından yürütülen karalama kampanyası Almanya’nın dünya kupasında çok ihtiyaç duyduğu bu iki futbolcuyu parçalanmaya hazır bir şekilde bu Nazi artıklarının önüne atmış oldu. Onlar da önlerine sunulan bu kurbanlar için teşekkür edip kendilerinden bekleneni yaptılar.
Erdoğan, Özil ve Gündoğan üzerinden yapılan bu çirkin saldırılar Almanya’yı sadece bu dünya kupasında rezil etmedi. Bundan sonra da Alman millî takımı üzerindeki olumsuz etkisi hissedilecektir. Özil ve Gündoğan’ı parçalamanın zevkini tadan ırkçılık canavarı şimdi yönünü Boateng, Khedira ve diğer yabancı kökenli futbolculara çevirecektir.
Almanya’nın aklını başına toplayıp, içindeki marjinal solcularla ırkçılar arasında kurulan bu kirli ittifaka karşı tedbir alması gerekiyor. Zira kendi marjinal ve sapkın düşüncelerine uymayan herkesi ötekileştirmek amacıyla oluşturulmuş bu ittifakın mensupları birbirlerinden hoşlanmasalar da, birlikte Almanya’yı felakete sürüklüyorlar.
Almanya’nın dünya kupasına erken veda etmesine, Erdoğan’ın Özil ve Gündoğan’la çektirdiği fotoğraf değil, çok doğal olan bu fotoğraf üzerinden onlara karşı karalama kampanyası yürüten marjinal solcular ve PKK’lılar ile onların attığı pası gole çeviren ırkçılar katkıda bulundu.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.