“FATİH SULTAN İLÇESİ”

A -
A +
Birkaç yıl önce internetten bir yazı gelmişti. Okuduğumuzda çok gülmüştük. Hadise şuydu; bir minibüs muavini “Eyüp, Eyüp, Eyüp!” diye bağırarak aracına yolcu toplamaktadır. O böylece bağırırken bir sarhoş, yıkıla-kalka karşısına dikilir ve peltek bir dille muavini paylar:
-Bre densiz; babanın oğlundan mı bahsediyorsun? Eyüb Sultan Hazretleri desene!
Bunu okuyunca hem çok güldük, hem de çok memnun olduk. Bu toprakların sarhoşu bile Vehhabiler gibi itikadı bozuk taifelerden daha edebli ve daha kavi imanlıydı. Onu böyle kızdıran elbette kalbindeki imandı.
Nitekim, Bişr de Bağdatlı bir sarhoştu. Bir gece geç vakit meyhaneden çıkmış sallana sallana evine gidiyordu. Hava yağmurluydu fakat ay da vardı. Birden yerde çamurlar içinde bir kâğıt parçası gördü; eğilip kâğıdı aldı; bir de baktı ki lafzı celal yani yüce Allah’ın güzel ismi yazılı. Kâğıdı evine götürdü, temizledi ve hürmetle yüksek bir yere koydu. Bu hürmet, O’nu Bişr-i Hâfî Hazretleri yaptı.
Hükûmet, geçen hafta İstanbul’un Eyüp kazasının adını Eyüp Sultan olarak değiştirdi. Çoktan tevbe ettiği kanaatinde olduğumuz o eski sarhoş vatandaşımız sevinmiş olduğu gibi bütün Hâlid bin Zeyd ebû Eyyûb el ensarî -radıyallahü anh- âşıkları ve biz de sevindik.
Ama bu bir buruk ve eksik sevinçti.
İstanbul, çok zengin.
O’nun âlemi ervah ikliminde yalnızca manevi Sultanlar değil Cihan Sultanları da mevcut. Cennet mekân Fatih Sultan Muhammed Han kılıcının gücüyle Cihan Sultanı olduğu gibi Sevgili Peygamberimizin -sallallahü teala aleyhi ve sellem- medhü senalarına mazhar olmakla da aynı zamanda ve şüphesiz ki gönül Sultanıdır. Devleti ali Osman’ın banisi Osman Gazi Han ve fakat Osmanlı Cihan devletimizin mimarı Fatih Sultan Muhammed Han Gazi'dir.
İmdi; ikinci köprüye Fatih Sultan Mehmed Köprüsü deyip de Fatih Han dahil 29 padişah ve nice ulema, evliya ve mümtaz zatın da medfun bulunduğu, kezalik Topkapı Sarayı’nı barındıran Suriçi’ne çıplak bir sözle Fatih demek reva olmasa gerektir. Bir mikdar da edebe mugayirdir.
Ol sebeple Hükûmetimizden bu kazamıza da “Fatih Sultan” ismini vermesini aynı zamanda bir Fatih Sultan ilçesi mensubu olarak talep eylemekteyiz.
Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve nihayet Eyüpsultan gibi Fatihsultan!
İstanbul, bu ilçenin taçlandırdığı Suriçidir.
Bu belde, İstanbul’un yüzük taşıdır. O’na maddi ve manevi ne hizmet yapılsa azdır.
Bize cihanın payitahtını hediye eden büyük Hakan’a bir küçük ikramı çok görmemeliyiz.
Mübarek olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.