BİR ESKİ HALK BANKASI ÇALIŞANINDAN MEKTUP!

A -
A +
Sütunumuzda mektup yayınlamak gibi bir âdetimiz olmadığı malumdur. Ancak; şimdi elinizde bir mektup var. Küçük düzeltmeler dışında mektubu aslıyla okumaktasınız. Mektubu buraya iktibas etmemizin iki sebebi var, birincisi yazanın Halk Bankasında vaktiyle çalışmış biri olarak bu bankanın çalışmalarına dair şahadetidir. İkinci sebepse şudur; bir şirkette eskiden çalışıp daha sonra ona sahip çıkmak istisnai bir ahlaktır. Hâlihazırda çalışan biri bunları yazsaydı çok fazla dikkate alınamayabilirdi.
Tarafsız bir bilirkişi mütalaası mahiyetindeki bu mektubun İngilizceye tercüme edilerek dava dosyasına da girmesi gerekir.
              *
Selamünaleyküm,
Eskiden Halkbank’ta çalışmış biri olarak kısa bir özet vermek istiyorum:
1. Halkbank, İran’a hiçbir zaman para transferi yapmamıştır.
2 . Halkbank, İran’dan hiçbir zaman para transferi almamıştır.
3. Halkbank, Birleşmiş milletler kararlarına tamamiyle uygun şekilde petrol karşılığında yasaklı olmayan gıda, ilaç ve benzeri malların meşru ticaretine aracılık etmiştir.
4. Botaş ve Tüpraş’ın İran’dan aldığı petrol ve doğalgaz bedelleri, İran’ın Halkbank’taki TL hesabına yatırılmıştır.
Türkiye’den İran’a gıda ve benzeri mal ihraç edenler, malın İran’a ihraç edildiğini gösteren gümrük beyannamesine istinaden; İran'ın Türkiye’deki Halk Bank hesabından bu kişiye para ödeme talimatı ile TL ve Euro olarak ödemeye aracılık etmiştir.
5. Bu işlemlerde hiçbir zaman dolar kullanılmamıştır.
6. Suç olması için ABD dolarının kullanılması ve OFAC yasaklı listesinde olan şirketlere ödeme yapılması gerekir. Böyle bir işlem hiçbir zaman olmamıştır. Rıza Zarrab’ın firması dahil hiçbir firma OFAC listesinde değildir.
7. Halk Bank kurumsal kimliğine asla ceza kesilemez; şayet bir ceza kesilirse uluslararası hukuk tarafından iptal edilir.
Bu isnadla Hakan Atilla’ya bile ceza verilmesi mümkün değildir.
8. Rıza Zarrab, bir şekilde ikna edilerek Amerika'ya götürülmüştür; hem de 15 Temmuz'dan önce götürülmüştür. 15 Temmuz darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün o koltukta Recep Tayyip Erdoğan yargılanıyor olacaktı.
9. Tv’lerde yorum yapan insanların %90'ı sanki Halk Bank suçluymuş gibi bilmeden ve kulaktan dolma malumatla konuşuyorlar. Bu sebeple şu yazdıklarımızın onlara ulaşması gerekir
10. Türkiye’de süreç yönetimi çok yanlış yapılıyor, Türkiye düşmanlarıyla FETÖ terör örgütünün dümenine su taşınıyor.
11. Olayın dışında olup da “Halk Bank suçsuzdur” diyen bir tek kişi gördüm o da Vakıfbank genel müdürü Sn. Mehmet Emin Özcan’dır. Bu dürüstlüğünden dolayı teşekküre layıktır.
12. Şu gerçek gözden kaçmamalı:
ABD hazinesi, ceza keseceği zaman bunun için mahkeme kararına ihtiyaç duymaz. İngiliz ve Alman bankalarına İran ve Yemen işlemleri sebebiyle milyarlarca dolar ceza keserken mahkeme kararı aramamıştı.
O hâlde Amerikan hazinesi, neden bugüne kadar Halkbank‘a ceza kesmedi?
Mevzu şu:
Asıl gaye başka; bu olay hukuki değil, politiktir. Türkiye, maskeli politik kararlarla köşeye sıkıştırılmak istenmekte.
15 Temmuz’da Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı o sanık sandalyesine oturtamayanlar, bu düzmece tiyatroyla kendilerini avutmaktalar.
Herkesin Halkbank’a sahip çıkması gerekir.
Saygılarımla.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.