ORTA DOĞU ATEŞE VERİLMEK İSTENİYOR

A -
A +
Kudüs’ün İsrail’in başşehri olarak tanınması, 3 semavi din için de mukaddes olan bu beldeyi gayrı meşru bir şekilde İsrail’e tapulamak demektir.
Bu ise BM kararlarına ve ilgili bütün milletlerarası andlaşmalara aykırı bir tasarruf olur. Böyle bir tasarrufu yapan devletin süper güç olması onu gayrı meşruluktan ve adaletsiz olmaktan çıkarmaz.
Süper güç yani dünya devleti, cihan devleti olmak için ilk ve en büyük şart, adil olmak yani her attığı adımda hukuka ve hakkaniyete riayettir. Cihan Devleti olmak, o devlete nizamı âlemi tesis etme yani dünyaya huzur, barış ve adaleti temin etme mecburiyetini yükler.
-Yeni Dünya Düzeni, nizamı âlemin ulvi gayelerini taşımıyor mu?
Hiç sanmıyoruz.
Nizamı âlem, doğu, daha doğrusu Müslüman hayat tarzı kaynaklıyken, diğeri batı; daha doğrusu haçlı çapulculuğu menşelidir. İlkinde sulh, sükun, paylaşma ve adalet, ikincisinde talan, yalan, alıp götürme, soyup soğana çevirme doymaz iştihası vardır.
İranlı sözcünün Kudüs’ü İsrail’in başşehri olarak tanımayı, intihar bombacısının pimi çekilmiş bombayla intihar eylemine benzetmesi aynen doğrudur. Böyle bir teşbih olmasa da biz bunu yazacaktık.
Kudüs, hakkında böyle bir karar almak bu bölgeyi ateşe vermektir. Kudüs, çam çırası niyetine kullanılmakta.
Körfez çıkarmalarıyla BOP’la Arap Baharıyla yapılamayan bu defa Kudüs üzerinden gerçekleştirilmek isteniyor.
Devrin Başkanın G.W. Bush’un İkinci Körfez Harekâtını başlattığında “bu bir haçlı harekâtıdır” demesini unutamayız.
Kudüs, yeni bir haçlı hamlesiyle karşı karşıya.
Çarşamba günü İstanbul’da toplanacak İİT/İslam İşbirliği Teşkilatı, bu defa olsun bir işe yaramalı ve üye devletlere şuur idraki ve namus kaygısı hatırlatması yapılmalıdır.
Biz, “Kudüs namustur” dedik, bunu herkes demeli.
Kudüs üzerinden bir asır sonra yeniden bir Filistin Cephesi açılmaktadır.
Türkiye, birçok tuzağın yanı sıra bir de böyle bir tuzakla karşı karşıyadır. Son derecede dirayetli, kudretli ve fakat bir o kadar da itidalli, soğukkanlı ve akıllı hareket ederek bu tuzağı da bozmalıyız.
Bazen tuzak sahipleri, kendileri kurdukları tuzağa düşerler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.