AK PARTİ- MHP MİLLÎ İTTİFAKI

A -
A +
Malum olduğu üzere 2019 seçim yılı olacak. Seçmen, bir yıl sonraki mart sonunda belediye seçimleri için sandığa gidecek.
Bunu 3 Kasım 2019’daki milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi takip edecek. Aşağı-yukarı yarım senelik bir zaman dilimine 3 seçim sığmış olacaktır:
Mahalli seçimler, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi...
Türkiye, 2019’da yapılacak bu seçimlerdeki tercih ve kararlarıyla 2023-2071 Döneminin yol haritasını tayin edecektir.
Yapılacak seçimlerle güçlü meclis ve güçlü Cumhurbaşkanlığına varılması şart olmuştur. Artık 3 Kasım 2019’daki bu seçimlerden sonra parlamenter sistem bitecek, Başbakanlı Hükûmet bitecek, icrayı layıkıyla murakabe edecek bir meclis ve devlet çarkını layıkıyla işletecek bir Cumhurbaşkanlığı olacaktır.
Bundan dolayıdır ki yani anayasa referandumundan sonra Cumhurbaşkanlığı Sistemi, anayasaya girmiş olması sebebiyle Adalet ve Kalkınma Partisiyle Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir Millî İttifak kurulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Sistemi teklifi gibi iki partinin ittifak etmesi teklifi de önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelmişti. Sn. Bahçeli bir parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceklerini Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerinin de adayı olduğunu açıklamıştı. Bu birlikte harekete önce Devlet Bey tarafından “Cumhur İttifakı” dendi ise de Tayyip Bey’in millî ve yerli ana fikrinden hareketle “millî ittifak” demesi üzerine adı böyle oldu.
Millî İttifak için yapılacak çalışma üç kısma ayrılıyordu. Mahalli seçimler, milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi.
Bu sahalarda nasıl bir ittifak kurulacağı bir komisyon eliyle tespit edilecekti. Bu sebeple her iki partiden üçer ismin iştirakiyle “Millî Mutabakat Komisyonu” denilen bir encümen teşkil edildi. Bu hey’et, artık çalışmalarını tamamlamış bulunmakta. Her iki taraf kendi genel başkanına çalışma raporunu sundu. Şimdi sıra, iki genel başkan yani Sn. Erdoğan ve Sn. Bahçeli’yle iki partinin komisyon başkanları Sn. Mustafa Şentop ve Sn. Mehmet Parsak’ın da iştirak edecekleri dörtlü bir toplantıdadır.
Dörtlü toplantı şu günlerde gerçekleşecektir.
Belli olan hususlar şunlardır:
-Yüzde 10 baraj devam edecektir.
-Seçim pusulasında parti isim ve markaları yer alacaktır.
-Seçmen, pusulasına çift mühür yerine tek mühür vuracaktır.
-Mahalli seçimler, yörelerin kendi hususiyetleri sebebiyle kısmen serbest kalacaktır.
-Milletvekili seçimlerinde tam ittifak olacaktır.
-AK Parti gibi MHP de YSK/Yüksek Seçim Kuruluna Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterecektir. Allah ömürler versin; bu şu demektir; Türkiye 2023’e Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde girecektir.
Bu üç kademenin dışında bir de mevzuatın intibak ettirileceği Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu gibi uyum çalışmaları yapılacak kanunlar vardır.
İttifakın teknik tarafı ise kurulmuş olan komisyonda görülecektir.
AK Parti-MHP Millî İttifakı, şunu ispatladı ki siyaset yapmak, mutlaka didişmek demek değildir. Böylece Allah nazardan saklasın ki kardeşâne bir ittifak yapıldı. İki taraf da samimi ve sözünün eri.
Eğer bu ittifakın hasıl ettiği hava olmasaydı hiç şüphe edilmemeli ki Afrin harekâtında bu yüksek başarı elde edilemezdi.
Millî ittifak, mevzubahis seçimler için de çok hayrlı olacaktır diye düşünmekteyiz. Hadise şudur: Ülke menfaatini, şahıs menfaati ve parti menfaatinin önüne alabilmek. Bu yapılabildikten sonra her şey olur. Millî İttifak’ın sadece seçimlerde değil daha başka çok iyi işlere vesile olacağı kanaatindeyiz.
Huzur, kalkınma ve büyüme, birlik ve dirlikle olduğuna ve yerli ve millî kalma şartına bağlı bulunduğuna göre bu ittifak biiznillah Türkiye’yi Kızılelma’ya taşıyacaktır.
Bu bir kardeşlik ittifakıdır.
Dava ittifakıdır.
Büyük Türkiye ittifakıdır.
7 Düvel tarafından bir asır sonra tekrar kuşatılmışken “ben” yerine biz demek hava kadar, su kadar elzemdir.
Millî İttifak “biz” demektir.
Milli İttifak, tek yürek ve tek bilek olmak demektir. Şehidin, mektubundaki sırrı, anasının gözyaşındaki hikmeti okumak demektir.
Yolunuz açık olsun.
Fitne, sizlerden uzak olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.