HAYIRLI OLSUN!

A -
A +

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 17 Nisan 2018 Salı günkü parti grup toplantısında erken seçim çağrısı yapması üzerine dün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Devlet Bahçeli, Külliye’de bir araya geldiler.

Sn. Erdoğan ve Sn. Bahçeli’nin saat 13.36’da başlayan görüşmeleri yarım saat sürdü. Taraflar ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığından yapılan bilgilendirmede görüşmenin neticesini 15.30’da Cumhurbaşkanı’nın bizzat açıklayacağı haberi verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihî anın gongunu çaldığında saatler 15.55’i gösteriyordu. İki liderin görüşmelerinin bitmesiyle bu saat arasındaki zamanda her iki genel başkan da kendi kurmaylarını toplamışlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye tarihinin son Başbakanı Sn. Binali Yıldırım ve ilgili bakanları Külliye’ye davet etmişti.

Cumhurbaşkanı, 5-10 dakikalık kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında şu temel gerçekleri dile getirmişti:

Esasen 16 Nisan 2017 Referandumundan sonra eski sistem bitmiştir. Cumhurbaşkanı bunu söylerken 16 Nisan’ın yolunu da Sn. Bahçeli’nin açtığını bilhassa ifade etti. Bir hakkı teslim ediyordu.  

Bitmiş bir sistemle yola devam ederken ahenkli çalışma ancak Başbakan’la olan yakınlıktan dolayı mümkün olabilmektedir. Tayyip Erdoğan, buna rağmen bürokratik sebeplerle sıkıntılar yaşandığını söylemekten geri durmadı.

Cumhurbaşkanı’nın erken seçim için gerekçe olarak gösterdiği üçüncü sebepse bir bakıma fiili savaş hâlidir. Birçok devlet ve terör örgütüyle mücadele etmekteyiz. Buna şimdi bir de ekonomik savaş ilave oldu. Bu ekonomik savaşa son günlerde çok yerinde bir tarifle “İktisadi 15 Temmuz’’ dendi. Sn. Bahçeli ve Sn. Erdoğan’ın ifade ettiği gibi tam bir kuşatma altındayız. ABD Başkanı’nın çekileceklerini söylediği Kuzey Irak’a Pentagon, 65 bin asker yerleştirmek için Kongre’den bütçe istemekte. AB komisyonu ise bir riyakârlık daha ortaya koyarak FETÖ terör örgütüne “Gülen Hareketi’’ demektedir.

Öyle ise; yani; parlamenter sistem eskimişse; Cumhurbaşkanlığı sisteminde hükûmet daha güçlenecekse ve ülke ve istikbalimiz hain ve Haçlı dünya tarafından tehdit edilmekteyse ve keza silahlı saldırıyı şimdi dövize dayalı İktisadi Taarruz da takip etmekteyse bir yıl değil, bir saat beklemek bile aleyhimize değil midir?

Aynen böyledir; böyle olduğu için Devlet Bahçeli, erken seçim çağrısı yaptı. Böyle olduğu için Recep Tayyip Erdoğan, bu çağrıyı hiç geciktirmeden kabul etti. O kadar ki Sn. Erdoğan/AK Parti, Sn. Bahçeli/MHP’nin 26 Ağustos teklifini kabul etmek bir yana daha da öne, 24 Haziran’a çekti. Bunun 3 sebebi vardır:

Birincisini dün ve bugün burada izah ettik. İkincisi bir ân evvel seçime gidip belirsizlikten çıkma zaruretidir. Üçüncü sebepse 26 Ağustos 2018’in Kurban Bayramı’nın hemen arkasından gelmesi ve o tarihte ciddi bir nüfusun hacda, memlekette ve tatilde olacağı meselesidir.

Muhalefet cephesine gelince:

Tam bir hazırlıksız hâlidir. İttifak edemediler. Münferit veya müşterek cumhurbaşkanı adayı çıkartamadılar. Muhalefetin işi zordan da öte çetindir.

İYİ Parti’ye gelince. Seçime girip girmeyeceğini tabii ki YSK tayin edecektir. Ancak adı geçen parti büyük kongresini 1 Nisan 2018’de yapmıştır. Seçimler 24 Haziran 2018’dedir. Seçimlerden en az 6 ay önce illerin yarısında ve ilçelerde teşkilatını kurmuş olması gerekmektedir. Bu parti, bu şartı henüz yerine getirmemiş görünmektedir.

Temennimiz değil ama tahminimiz o ki seçime giremezse dağılır.

Dün yazımızı bitirirken kullandığımız cümleyi bugün de tekrarlayacağız.

-Türkiye, iki partili sisteme gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağı 24 Haziran 2018’den sonra başbakan olmayacak, güvenoyu olmayacak. Hızlı çalışan kuvvetli bir hükûmet olacak. Büyük Türkiye’ye imza atılacak. “Her şey Türkiye!’’ için dediğimize göre hayrlı olsun!..

Varılan netice inşallah dosta emniyet, düşmana korku olur! 

Birlikte rahmet, istişarede bereket vardır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.