DEVAM, DEVAM, DEVAM!..

A -
A +
 
 
Bir konuşma veya yazılı metinden bir kelime veya cümleyi cımbızla seçercesine alıp onun üzerinden tartışma yapmak veya hüküm vermek, imza sahibine yapılan bir haksızlıktır. Zira o cümle, üstündeki ve altındakilerle bir bütünlük arz eder.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin salı günkü Meclis grup toplantısında “bizi buraya millet getirdi, millet götürür” meâlinde konuştuktan sonra “millet tamam derse kenara çekiliriz” demişti. Bu son derecede masum ve samimi bir ifadedir. Millet iradesine saygıdır. Demokrasi ve hakkaniyet de bu değil midir? 
Bu konuşmayı işiten bazı sosyal medya hastalarıyla bazı iflah olmaz partizanlar ve bir kısım politika esnafı, birkaç sayfalık konuşma metnindeki “millet tamam derse” cümlesindeki “tamam” kelimesini alarak “tamam” diye Tweet üstüne Tweet attılar, Cumhuriyet Mitingleri ve Gezi İsyanı bakiyesi bazıları da sokaklara dökülüp “tamam” diye tempo tuttular.
İnsaftan nasibi olmayanlara hak, adalet ve insaf ölçülerini anlatmak  çok zor.
Buna rağmen vaki olanda hayr görüyoruz. Bu saldırı, umulur ki kenetlenme ve uyanmaya sebep olur. 15 senedir yapılan hizmetlerin, devasa projelerin devam etmesini, Cihan Devleti olmaya yürümeyi, küresel güç olma hedefine, Kızılelma’ya varmayı murat edenlerin bu eski Türkiye özlemcilerinin, Tek Parti hasretlilerinin, FETÖ çığırtkanlarının, haçlı ve siyon ayakçılarının yaptıklarından dersler çıkarmaları gerekir.
Gün, küçük hesaplara bakma, darılma, kırılma ve küsme günü değildir.
24 Haziran bir seçim takvimi olarak görülmesin.
24 Haziran bir dönemeçtir.
Türkiye, bu dönemeci ya dönecek veya bugüne kadar yapılan her şey heba olacaktır.  Bu yüzden ‘Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanlığını da Meclis çoğunluğunu da ilk turda alması kesinkes şarttır. 24 Haziran’ı bir parti ve siyaset mes’elesi  telakki edenler, ne tarihi biliyor ne istikbali görüyor demektir. Umre, bahçe, tarla, seyahat, tatil, ameliyat… her atılacak adımın planlanması oy verme gününe göre yapılmalıdır.
Asla unutulmasın ki 24 Haziran 15 Temmuz’un ya taçlandırılması veya kaybedilmesi olacaktır. 24 Haziran’da millî ve yerli cephe ile ona karşı olanların amansız mücadelesi var. Millî ve yerli cephede yani ‘Cumhur İttifakı’nın arkasında millet, karşı olanların arkasındaysa bu millete ve onun değerlerine muhalefet eden bütün Batılı devlet ve kurumlar bulunmaktadır.
Vatandaşın bu idrak ve sorumlulukta olması, her türlü yalan, tezvirat ve algı operasyonuna karşı uyanık olması şarttır. Ancak milletvekili aday listeleri de  aynı şuur ve hassasiyetle hazırlanmalıdır. Ehliyete, liyakate, müktesebata, fazilete dikkat etmeli ve çapsız, ikiyüzlü, menfaatçi, her devrin adamları kapıdan içeri alınmamalıdır. 
İki asırdan bu yana kavuşulan imkânlar yitirilmesin, yarınlar bugünlerden daha iyi olsun Kızılelma  şanlı zirveye  kavuşsun diye:
Allah için devam,
Sevgili Peygamberimiz -aleyhisselam- için devam,
Millet için devam,
Ümmet için devam,
Dünya barışı için devam,
Nizâm-ı âlem için devam,
İstikbâl ve istiklâl için devam,
Şehidlerin kanının yerde kalmaması için devam.
24 Haziran 2018, “ya devlet başa ya kuzgun leşe!” deme vaktidir.
Eldeki oy, bir kâğıt parçası değildir.
Hak ile batılı ayırt etme kararıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.