ÖZERKLİK VAADİ, BÖLÜNMEYE DAVETİYEDİR!

A -
A +
CHP Seçim Beyannamesi’nin işe yarar hangi maddesi vardır pek akla gelmiyor ama sorumsuzca dile getirdiği “özerklik” vaadi, akıldan çıkmıyor.
Genel  başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı parti seçim beyannamesinin “Kürt meselesi ve eşit yurttaşlık temelinde çözüm” başlığı altında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı uygulayacağız” denirken “Kamu Yönetimi Reformu” başlığı altında ise “kamu yerel birimlerinin idari ve mali özerkliklerini sağlayacağız” denmektedir.
“Kamu yerel birimleri” denilen belediyelerdir.
Bu vaadi tercüme edersek denilen şudur:
CHP şayet iktidar olursa belediyelerle belediye meclislerine kendi bütçeleri için vergi toplama vs. gibi tasarruflarla idari bakımdan da Ankara’dan ayrı kendi başına idare ve karar alma hakkı  tanıyacaktır. “Muhtariyet” ve “otonomi” de denen özerkliğe bölücüler “öz yönetim” diyorlar.
Bu vaadler, bölücü partinin seçim beyannamelerinde de hep vardır. CHP zaman zaman iktidar hırsıyla bu yola girmektedir. Bu defa yine ateşle oynamaya tevessül etmiş bulunuyor. Maksadı HDP’ye gidecek oyları partisine çevirmektir. Bu küçük politika esnaflığını yaparken de “Avrupa yerel yönetimler özerklik şartı”na atıfla sorumsuzluğuna meşruiyet aramaktadır.  Avrupa’ya kalsa Sevr’i tatbik edecekti. CHP zihniyetinin bir asır boyu “hain” dediği Sultan VI. Mehmed Vahideddin Sevr’e geçit vermedi. Türk milleti de İstiklal Harbi’ni yaparak bu kadarcık bir vatanı kurtarabildi. Avrupa’nın, Amerika’nın veya bir başka iklimin mahalli idareler anlayışı farklıdır, bizimki farklı.  ABD, Hindistan ve daha birçok devlet şekli, nev’i şahsına münhasırdır, çeşidi kendine özgüdür, o yönetim yapısı yalnızca o memlekette tatbik edilebilir. Mesela ABD, 50 eyalet ve bir de DC yani “payitaht” olmak üzere 50 artı 1’lik bir  idari birimden meydana gelmektedir. Ancak bu ABD 10 milyon km2’ye yakın toprak ve 320 milyondan fazla  nüfusa sahiptir. Amerika’yı büyük devlet yapan da esasen bu iki unsurdur.  Büyük devlet olmanın 5 unsuru; büyük toprak, büyük nüfus, kuvvetli maliye, yüksek adalet ve kudretli ordudur. Eğer; Cumhuriyet dönemi mektep kitaplarında çocuklara “kahraman” diye belletilen Midhat Paşa yüzünden Osmanlı  devleti, 1877-78 Türk-Rus Harbine girmese, onu daha sonraki harpler takip etmese,  İttihad Terakki de devleti yok yere ilk cihan harbine sokmasaydı bugün topraklarımız da nüfusumuz da ABD’ninki civarındaydı.  Abdülhamid  Han, yönetimi, İttihatçı cuntaya devrederken memleket 5 milyon km2 idi.  
Hilafet üzerinden tâbi olanlarla vergi ve haraç verenler hariç, doğrudan vatan yekpâreliği içinde yer alan kavimlerin,  bugün Osmanlı Türkiye’si toprakları üzerinde kurduğu müstakil devlet sayısı 64’tür. Türkiye Cumhuriyeti, 64’ten biridir. Arabistan ve Mısır gibi bazı memleketler, Türkiye yüzölçümünden çok büyüktür.
Ne demek istediğimizi CHP’liler anlamışlardır diye ümit ederiz. Şunu diyoruz; o şartnamenin sahibi Avrupa, sömürgeci haçlı Batı, vatanımızı 64 parçaya böldüler. Fakat buna rağmen tatmin olmadılar. Sevr onlar için vazgeçilmezdir. İstanbul’un fethi büyük felaketleridir. Türkleri de Endülüs  Müslümanlarını 8 asır sonra İspanya’dan kazıyıp çıkarttıkları gibi  Türkleri de Orta Avrupa ve Balkanlardan çıkartmanın devamı olarak Anadolu’dan da sürüp çıkartmak, gündüz bile gördükleri rüyadır. Bir asra yakın bir zamandır “devleti kuran parti” diye asılsız bir sözle  milleti uyutan CHP’de bunları görecek, ufuk, müktesebat  yok mudur?
Bizden muhtariyet kazanarak bölünme 1821’de Yunanistan’la başladı, sonra onu diğerleri takip etti. Şimdilerde de o şartnamenin sahibi Avrupa ve Haçlı yahut Vahşi Batı,  Kürt nüfus üzerinden bu oyunu planlamakta.
İktidar olup da vatanı böldükten sonra orada kalsın o iktidar.  
Bu vaad, CHP’nin siciline kaydedilmiştir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.