"Beş dakika sonra hastanedeyiz kızım"

A -
A +
Hacer, hemşirenin yanına getirdiği yavrusuna sevgiyle baktı. Kolay bir doğum olmuştu...
 
 
Betül kaşlarını çatarak baktı, çığlık atan Hacer'e:
- Ne oldu? Sancılandın mı yoksa?
Hacer başını iki yana salladı:
- Yok yok, öylesine bir ağrı girdi gibi oldu.
Aradan çok zaman geçmeden bir daha sancıyla sarsıldı genç kadın. Betül zamanın geldiğini bir doktor olarak anlamıştı. Hemen fırladı:
- Hacer, çantan nerede? Haydi hastaneye gidiyoruz.
Münevver Hanım ve Hikmet Kemal Bey de telaşlanmıştı. İkisi de fırladılar ayağa:
- Tamam mı, doğum mu başladı?
Hacer yorgun gözlerle onlara baktı, sık sık yüzünü buruşturmaya başlamıştı. Az sonra Betül’ün arabasına oturmuştu hepsi. Hikmet Kemal Bey önde, Münevver Hanım ve Hacer arkadaydı. Betül dikkatli ama süratli bir şekilde kullanıyordu arabayı.
- Hacer, sık sık nefes al, doktorun sana öğrettiği gibi. Beş dakika sonra hastanedeyiz kızım...
            ***
Hacer hemşirenin yanına getirdiği yavrusuna sevgiyle baktı. Kolay bir doğum olmuştu ve artık sağlıklı, nur topu gibi bir erkek evlada sahipti. Başucunda gülümseyen Betül’e baktı:
- Allah sizden razı olsun abla. Şunun güzelliğine bak, yavrum ötekilerden daha şanslı. Hiç olmazsa sıcak bir yuvada büyüyecek.
Betül onun saçlarını okşadı:
- Sen hiçbir şey için merak etme. Bu küçük oğlan artık bizim... Annemle babamı görme, ikisinin de ağzı kulaklarında. Babam eve neşe gelecek diyor, başka bir şey demiyor. Annem de aceleyle eve döndü, bebeğin yatağını hazırlayacakmış. Babam da alışverişe gitti. Sanıyorum bugün öğleden sonra taburcu olacaksın. Ben doktorunla konuştum.
Hacer yutkundu, nemli gözlerle koynunda her şeyden habersiz dünyaya merhaba diyen küçük varlığa baktı. İçi titriyordu. Kuruyan dudaklarını diliyle ıslattı:
- Bunun adını Hikmet Kemal Amca koysun abla.
Betül sevinçle bağırdı:
- İşte babamı bunun kadar mutlu edecek bir şey olamazdı. Artık saatlerce düşünür.
Bu sırada içeriye doktor girdi. Betül hemen hareketlendi:
- Günaydın hocam, annemiz gayet iyi görünüyor.
Doktor elli yaşlarındaydı. Genç hekim adayına göz kırptı:
- Sen de böylelikle kadın doğum konusunda tecrübe kazanıyorsun. Taze annemiz senin kontrolünde Betül. Bugün taburcu edeceğiz. Bundan sonrasında sana emanet.
Hacer’e yaklaştı, hafifçe eğildi:
- Nasılsın bakalım?
Hacer gülümsedi:
- Sayenizde iyiyim doktor bey.
- İyisin, iyisin, bu küçük yaramaz da iyi. Her şey yolunda. Bundan sonra beslenmene dikkat edeceksin. Bir problemin olursa Betül halleder. Biz de buradayız. Haydi bakalım, sağlıkla büyüt bebeğini. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.