Yüzünde inanılmaz bir mutluluk vardı...

A -
A +
Genç adam gözlerini kapattı. Neveser Hanım ise şaşkın, bir ona, bir de ötekine bakıyordu...
 
Salondan sesler geliyordu. Merdivenlerden yavaş yavaş indi ve salonun kapısını açtı. Neveser Hanım ve Önder Bey kahvaltı sofrasında konuşup gülüşüyorlardı. Matmazel de Elif’i getirmişti. Küçük kız gülücükler dağıtıyor, dayısına ve anneannesine türlü şaklabanlıklar yapıyordu. Neveser Hanımdan önce Önder gördü Nazan’ı. Hemen fırladı ayağa, peçetesiyle hafifçe ağzını sildi:
- Günaydın Nazan...
Nazan gülümsedi. Kendinden emin bir şekilde masaya doğru yürüdü. Neveser Hanım şefkatle baktı yüzüne:
- Dinlenmişsin güzel kızım... Gözlerinden belli...
Nazan başını salladı:
- Evet, geç uyudum ama iyi uyudum. Kusura bakmayın, kahvaltı saatinden çok sonra kalktım ama gerçekten dinlenmişim...
Elif’e doğru yürüdü ve küçük kızı kucakladı:
- Gel bakalım güzel şey, nasılsın sen? Neler yapıyorsun böyle? Ne güzel bir kız olacaksın sen bir bilsen, şu gözlere, şu dudaklara bak!
Neveser Hanım ve Önder keyifle izliyorlardı bu manzarayı. İkisi de hoşlanmıştı. Nazan küçük kızı yanı başında bekleyen matmazele uzattı ve başını kaldırdı. Hafifçe dudaklarını ısırdı ve Önder’e döndü:
- Önder Bey, bütün gece düşündüm ve teklifinizi kabul ediyorum!
Genç adam gözlerini kapattı. Neveser Hanım ise şaşkın, bir ona, bir de ötekine bakıyordu...
           ***
Neveser hanım bir açıklama bekliyordu. Önder’in yüzünde inanılmaz bir mutluluk vardı:
- Çok teşekkür ederim. Size söz veriyorum sizi çok ama çok mutlu edeceğim.
Annesine döndü:
- Anne, ben dün gece Nazan Hanıma evlenme teklif ettim ve o da gördüğün gibi bunu kabul etti. Şimdi izin verirseniz sizin elinizi öpmek istiyoruz.
Neveser Hanım hafif bir çığlıkla irkildi:
- İnanamıyorum, sahi mi Önder? Sahi mi Nazan, kızım! Beni bundan daha çok mutlu edecek hiçbir şey olamazdı. Artık gülmeyi unuttum derken beni yeniden hayata bağladın sen Nazan... Hoş geldin kızım, hoş geldin...
Nazan mahcup bir şekilde yaşlı kadının elini öptü. Sanki rüyada gibiydi. Olayların kontrolünü kaybetmişti. Sanki bir kalabalığın içinde sürüklenmiş gidiyordu. Önder de annesinin elini öptükten sonra sevgiyle baktı genç kadının gözlerinin içine:
- Hiç uzatmaya gerek yok. Hemen, hemen bugün gerekeni yapacağım. Siz alışverişe çıkın. Senden isteğim kendine yeni bir gardırop düzenlemen. Ayrıca odamızın bütün mobilyalarının değişmesini istiyorum ve hepsini sana bırakıyorum. Annem ve matmazel bu konuda sana yardımcı olacaktır. Evde de yapmak istediğin bütün değişiklikleri yapabilirsin. Şirkete gider gitmez hemen şoförü yollayacağım. Gereken her şeyi yapın.
Annesine döndü:
- Anneciğim, yardımlarına ihtiyacımız olacak!
Neveser Hanım yan gözle Nazan’a baktı:
- Benim gelinim zevkli bir kız, hiç sanmıyorum bana ihtiyacı olacağını...
Nazan rüyada gibiydi. Kekeledi:
- Ben... Ben, her şeyin bu kadar üst üste gelmesi... Ne olur... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.