Can Ataklı’yı kim kovdurdu?

A -
A +
Can Ataklı'yı bilirsiniz. Yazılarında yalanı "İddia", dedikoduyu "gerçek"miş gibi kaleme aldığı için kendisini bu köşede pek çok kez eleştirdim. 
Geçtiğimiz hafta, Halk TV'de sunduğu programına son verildi. Kendi deyimiyle durduk yere kovuldu.
Sebebini kendisi de dâhil kimse bilmiyor ama çeşitli iddialar var. Yalan yanlış şeyleri dile getirdiği için ya da ciddiye alınmayacak konuları gündem meselesi yaptığı için kovulduğunu söyleyenler var.
Neyse ne, orası beni çok ilgilendirmiyor. 
Beni ilgilendiren, Can Ataklı'nın kovulduktan sonra yazdığı yazı. 
"Yüzlerce kişi aradı, mesaj gönderdi ama CHP'de milletvekilliği yapan meslektaşlarımdan biri bile aramadı. Halk TV'nin bir yorumcusunu, işten atmasına sessiz kalmaları bana biraz manidar geldi. Halk TV'de çalışan ve ekranlardan herkesin tanıdığı ünlü isimlerden de hiç mesaj almadım" diye sitem ediyor Can Ataklı...
Sahi ya!..
Her hafta Meclis kürsüsünde, "Özgür basın" nutukları atan Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda neden sessiz kaldı ki? Enis Berberoğlu isimli gazeteci eskisi için Ankara'dan İstanbul'a yalın ayak yürüyen Maraton Kemal neden suspus oldu?
Oysa aynı Kemal Kılıçdaroğlu yazılarıyla darbeye çanak tutan Zaman gazetesi yazarları için neler söylüyordu. "Darbecilerden hesap soracaksan yine sor. Yazarların ne suçu var ki işsiz bırakıyorsun" diyordu. 
Meydanlarda, Ekrem Dumanlı'yı, Nazlı Ilıcak'ı, Altan kardeşleri alkışlatıyordu. CHP'ye göbekten bağlı olan Can Ataklı'nın onlar kadar değeri yok muydu ki bir kez bile adını ağzına almadı. 
Ya milletvekilleri?..
Ekrem Dumanlı adliyeye gidip ifade vermesin diye TOMA'ların önüne yatan CHP'nin gazeteci milletvekilleri neden sustu? Oysa diğer Can için, yani Can Dündar isimli vatan haini için kendilerini paralıyordu hepsi...
Alman ajanı olduğu gerekçesiyle bir süre hapiste tutulan Deniz Yücel için dahi kıyametleri koparan sözde basın özgürlükçüleri neden lal oldu? 
AK Partililer bile Can Ataklı'yı arayıp "Geçmiş olsun, çok üzüldük" derken, onlar neden aramadı dersiniz?
Aslında cevabını hepimizin bildiği sorular soruyorum, farkındayım. 
Sormaktaki amacım, "Basın özgürlüğü konusunda dünyanın bilmem kaçıncı sırasındayız" diyen ikiyüzlü sahtekârların gerçek yüzünü sizlere bir kez daha göstermek...
Amacım, işin ucu kendilerine dokununca üç maymunu oynayan rezillerin kimler olduğunu sizlere bir kez daha hatırlatmak...
Dikkat ederseniz bir kesime daha sitem ediyor Can Ataklı. "Halk TV'de çalışan ve ekranlardan herkesin tanıdığı ünlü isimlerden de hiç mesaj almadım" diyor.
Kime diyor?
Pek tabii ki arada bir Halk TV'ye çıkıp kakara kikiri yapan Uğur Dündar'la Yılmaz Özdil'e diyor.
Başka kime olacak?
Hakket ya!
Kovulan gazetecilerin çetelesini tutan Uğur Dündar niye sustu bu işe? "Yahu yuvarlana yuvarlana Halk TV'ye kadar düştük. Can Ataklı'yı savunacağız diye bir de buradan kovulmayalım" demiş olabilir mi acaba?
Ya peki...
Her yazısında, "Bizim 'yav.ak' medyamız" diyen, meslektaşlarına, "Yalaka yazarlar" diye hakaret eden Yılmaz Özdil neden bu konuda üç kelam etme gereği duymadı? Kovulan yandaş da yalaka da değil hâlbuki...
Niyesini söyleyeyim...
O da tıpkı Uğur Dündar gibi düşünüyor. "Yazdığım her şeye inanan bir keriz taifesi var nasılsa. Beni arada bir çağıran iyi kötü bir TV kanalı da var. Durup dururken elimdekilerden olmayayım çünkü burası benim için son durak" korkusu yaşıyor.
Maazallah!
Buralardan da kovulursa AK Partililere "Bidon Kafa" diye hakaret edeceği başka bir mecra bulamayacak. 
Mesele kovulmadan açılmışken...
Yıllar önce Yılmaz Özdil'i Hürriyet'ten kovduran kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ortaya çıkmıştı. 
Can Ataklı kovulma nedenini bilmediğini söylüyor. Bilmediği şeyi ben söyleyeyim kendisine...
Sevgili Ataklı. 
"Kemal Kılıçdaroğlu beni arayıp üzüldüğünü söyledi" diyorsun ama, Halk TV'ye yakın haber kaynağımdan öğrendiğim kadarıyla senin kovulma talimatını veren kişi bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'dur. 
Bak görürsün!
Yakında Korkusuz Gazetesi'ndeki yazılarına da son verilecek! 
Benden söylemesi...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.