Zafer inananlarındır!

A -
A +
İzin verirseniz sizleri 4 gün önce yazdığım bir yazıya götüreceğim. ABD'nin Türkiye'nin de dâhil olduğu 30 ülkeye yönelik aldığı yaptırım kararlarını anlattığım o yazıda, önemli gördüğüm bir ayrıntıya dikkat çekmiştim.
Demiştim ki:
"Amerika şu anda 30 ayrı ülkeye birer taş attı. Yakın zamanda taş atılan bu 30 ülke dönüp Amerika'ya birer taş atmaya başladığında işin rengi değişmeye başlayacak. Bu iş çok kısa süre içinde ABD'nin kendisini vuracak..."
Sadece üç günde geldiğimiz noktaya bakar mısınız?
Başkan Erdoğan'ın, Amerikan mallarına boykot kararı aldığı günden bu yana Amerikan borsaları son ayların en büyük kayıplarını yaşıyor.
Amerikalı ekonomistler, "Türkiye'nin aldığı kararlar, canımızı yakmaya başladı" yorumları yapıyor.
Amerikan CNN kanalı "Türkiye ABD mallarına yeni tarife uygulamanın yanı sıra boykot kararı alarak bize ağır bir tokat attı. Türkiye ile ticari savaş ABD borsalarını batırdı" ifadelerini kullanıyor. 
Zira onlara bunu söyleten rakamlar var.
Türkiye'nin misilleme kararından sonra ABD borsaları Dow Jones ve Standard & Poor's son iki ayın en berbat performansını ortaya koyuyor. Dow Jones 300 puan, yani yüzde 1 değer kaybediyor. Yani anlayacağınız ciddi bir panik havası var. 
Ayrıca Amerikan medyasında Trump'a yönelik eşi benzeri görülmemiş eleştiriler yayınlanmaya başladı. Alınan kararların Amerika'yı daha derin bir ekonomik krize sürükleyeceğini belirten uzmanlar, bu çılgınlığa bir son verilmesi gerektiğine dair yorumlar yapıyor...
Gelelim dikkat çektiğim ikinci ayrıntıya...
Yine aynı yazıda, "Hiçbir sorun, hiçbir sıkıntı ilanihaye devam etmez. Tıpkı bu sıkıntının devam etmeyeceği gibi. Yakın zamanda bu meselenin üstesinden geleceğiz. Netice itibari ile gökyüzünün en karanlık olduğu an, yıldızların en çok parladığı andır. Ortam ne kadar karanlık olursa olsun, Türkiye önümüzdeki dönemde bir yıldız gibi parlayacak. Bunu artık kimse durduramayacak!" demiştim.
Bunları yazdığım gün dolar 7.15 sınırlarındaydı. Umutsuzluk ve panik had safhadaydı. Birileri, "Türk ekonomisi battı, bankalar kepenk indirmeye hazırlanıyor. Dolar bir iki güne 10 lirayı bulur" korkusunu pompalıyordu.  
Üzerinden çok değil, hepi topu 4 gün geçti ve 7.15'ten, 5.80'lere kadar gerilemeye başladı.
Katar, Çin, Rusya, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinden gelen yatırım ve destek mesajları sayesinde dolardaki düşüşün devam edeceğine inanıyorum.
Ben ülkeme ve milletime inanıyorum. Biz bu krizden güçlenerek çıkacağız. Yeter ki biz kendimize ve birbirimize inanalım ve bir arada kalalım.
Çünkü Türkiye artık bir okyanus ve bu okyanustan başlayan bir tsunami bütün dünyayı vurmaya başlayacak. Bunu, bahsini ettiğim ülkeler de görmeye başladığı için Türkiye'ye destek mesajları vermeye başladılar.
Dipnot: Bu yazıyı yazarken, bazı elektronik marketlerden cep telefonuma ve mail kutuma mesajlar düşmeye başladı. Mesajlarda, Amerikan menşei olan ürünlerde ama en çok da İPhone marka telefonlarında indirim kampanyalarına başlandığı yazıyor.
Allah Allah!
Neden acaba?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.