Google’ın CEO’sundan Da Mı Yoğunsunuz?

A -
A +

İnternette dolaşırken  İngiltere’de Google’a kendi el yazısıyla iş başvurusu yapan 7 yaşındaki bir çocuğun haberine rastladım.Çocuk bu.Ne hayallerinin ne de özgüveninin sınırı var, başvurmuştur deyip geçecektim ki haberin devamında Google’ın CEO’sunun bu küçük kıza cevap mektubu yazdığını okudum. Aklıma hemen bizim değerli ve çok yoğun CEO’larımız geldi.

Google’ın CEO’sundan Da Mı Yoğunsunuz?

Bağımsız danışmanlık firması Brand Finance’nin 2017 yılı Global 500 raporunda  internet devi ve arama motoru Google, Apple’i ikinci sıraya düşürerek 109,5 milyar dolarla dünyanın en değerli markası oldu.

Dünyanın en değerli markasını yöneten Sundar Pichai, üşenmemiş, 7 yaşındaki bir çocuğu ve hayallerini önemsemiş, ona hayatı boyunca kendisini değerli hissettirecek ıslak imzalı bir cevap mektubu göndermiş.Ne yani Google CEO’su bizim CEO’larımızdan daha mı çok boş vakte sahip, daha mı ulaşılabilir? Sanırım öyle…

“Sevgili Chloe, Mektubun için çok teşekkür ederim. Bilgisayarları ve robotları sevdiğine memnun oldum ve umuyorum ki teknolojiyi öğrenmeye devam edersin. Bence çok çalışmaya devam edersen ve hayallerinin peşinden koşarsan aklına koyduğun her şeyi –Google’da çalışmaktan olimpiyatta yüzmeye kadar-başarabilirsin.Okulu bitirdiğin zaman iş başvurunu görmeyi dört gözle bekliyorum. Sana ve ailene en iyi dileklerimle. Sundar Pichai, CEO ”

Google’ın CEO’sundan Da Mı Yoğunsunuz?

Eğitim sistemimizde süregelmiş birçok sıkıntı var.Düzenlemeler yapılıyor ancak henüz istenilen başarı düzeyine maalesef ulaşamadık.Hal böyleyken ilkokuldan üniversiteye zorluklarla dolu bir kariyer sürecinde boğuşuyoruz.Öğrenciyken senin kurduğun hayalleri yaşayan isimlerle bırakın yüz yüze konuşmayı, bin kişilik konferans salonunun en arka sırasında tecrübelerini kendilerinden dinleyebilmek bile çok değerlidir.Hele bir de mikrofona ulaşıp soru sorabilirseniz deymeyin keyfinize.Kartviziti kapan sayılı kişilerden biri olursanız da kariyer basamaklarını yarılamış hissine kapılmaya hazır olun.


Ülkemizde özellikle gençlere yönelik birçok konferans ve seminerler düzenleniyor.Belli bir başarıya ulaşmış, kariyerlerinin zirvesindeki isimler gençlerin tıka basa doldurduğu yüzlerce kişilik salonlarda başarı hikayelerini, tecrübelerini anlatıyor.Gençler hayallerini yaşayan isimleri avuçları patlayıncaya kadar alkış yağmuruna tutuyorlar.Peki bu etkinlikler sonrası kaç genç o isimlerle iletişim kurabiliyor?Kaç kişi umutla ve büyük bir heyecanla yazdığı maillerine cevap alabiliyor? İnanın çok azı…

Değerli CEO’larımız, makam ve mevki sahibi büyüklerimiz;

Bir zamanlar sizler de bizim geçtiğimiz yollardan geçmediniz mi?

“Kimse elimden tutmadı” diye hiç yakındığınız olmadı mı?

Şuan bulunduğunuz makamlara gelirken “Ah bir yol gösterenim olsaydı da şu hatayı yapmasaydım” demediniz mi?

Benim güçlü tanıdıklarım kısacası “dayım” yok.Hayallerimi gerçekleştiremeyeceğim, çaresizliğine düştüğünüz anları hiç yaşamadınız mı?

Bu söylemler size tanıdık geliyor ise Google’ın CEO’sundan da niye daha fazla ulaşılmazsınız?Yoksa dünyanın en değerli markasını yöneten Sundar Pichai’dan daha mı yoğunsunuz? Ulaşılmaz olmak marifet de, ulaşılabilir olmak zafiyet mi sayın CEO? En son ne zaman bir gencin hayatına bizzat dokundunuz? Hiç düşündünüz mü?

 

(Sayıları az da olsa elbette ki gençleri gönülden destekleyen büyüklerimiz de var.Kan bağı aramaksızın, en ufak bir çıkar gözetmeksizin bir gencin hayatına dokunan tüm değerli büyüklerimize gönülden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.