En çok G.Saray kaybetti

A -
A +

Şampiyonluk yarışının hiç değişmeden devam edeceğinin ve düğümün daha uzun süre çözülmeden süreceğinin göstergesidir bu maç... 

En başta şunu söyleyelim ki, Samet Aybaba ne yaptıysa doğru yaptı, kuvvetli ve hızlı adamlarını boş alanlara doğru sevk etti ve oyunu sete çevirdiği zamanlarda da Galatasaray’a hükmetti. 
Galatasaray işte böyle bir rakibe karşı koskoca bir orta alanı Donk ve Tolga’ya emanet ederek büyük hata yaptı. Hatta Fatih Terim’in bu tercihi neye dayanarak yaptığı maç boyunca sorgulandı. Buna rağmen 2-0 gerideyken oyuna Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş gibi iki forvet daha alarak üç hücumcuya çıkması onun mantalitesini ve gelecek haftalarda neler kazanabileceğini göstermesi yönünden önemlidir. 
Denayer’den başka direnebilen bir oyuncusu olmayan Galatasaray’da iki kanat beki vasatın altında kalınca, Yasin ve Rodrigues de başarılı bir şekilde rakip tarafından kilitlenince sahne Ziya ve Emre’ye kaldı. Bu iki oyuncunun çok etkili ve güçlü duruşları Sivasspor’u maçın hâkimi olarak tayin etti. 
Diğer bütün rakiplerinin kayıplar yaşadığı haftada en çok kaybeden Galatasaray olduysa, şampiyonluk yarışının hiç değişmeden devam edeceğinin ve düğümün daha uzun süre çözülmeden süreceğinin göstergesidir bu maç. Ancak Fatih Terim’in, elindeki oyuncuların kapasitesini biraz daha sağlıklı biçimde ölçüp maça göre takım oluşturması gerekiyor. Eğer bunu yapamazsa, bunu daha iyi yapan Abdullah Avcı’nın Başakşehir’ini yakalamak bir hayal olur. 
Oyunun içinde beğendiğim oyuncuları isim kullanarak belirttim. Ancak Feghouli, Gomis, özellikle Belhanda’dan çok daha farklı işler ve takımı geride gösteren tabelaya karşı bir isyan beklerdim; onu maç boyunca göremedim. 
Fırat Aydınus doğru ve sağlıklı bir maç yönetti ve bütün hatalar “kabul edilebilir” düzeydeydi. 

Maçın adamı: Samet Aybaba

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.