Orantısız güç kullanıldı

A -
A +

Tek derdi lige ‘görkemli veda törenleri’ düzenlemek olan bir camianın kendi evinde ‘nasılsa düştüm, bari alkışı alayım’ rahatlığı ile baş etmek pek kolay değildir..
Zemin koşullarına ve ortama uyum sağlamak 5 dakika, üç farka ulaşmak 15 dakika ve 6 farkı bulmak 45 dakika sürmüş..
Rakibine alkışı bile bırakmayan gol iştahı tavan yapmış bir Galatasaray ağırlığı vardı dün gece..
En önemlisi de fark 5 olmuş ve hâlâ daha önde baskı yapan, hızlanan ve oyun ciddiyetinden asla ödün vermeyen bir takım izledik..
Bunun baş nedeni ise, geleceği kurgulamak için yola çıkmış ve artık bu sezonu; bir alt ligin uzun bir hazırlık dönemi olarak kabullenmiş bir Karabükspor olmasıydı rakiplerinin..
Dün gecenin bir başka ve en önemli kazancı ise artık ezberlenebilecek bir 11 sahibi olmasıydı Galatasaray’ın. Birbirleriyle en uyumlu oyuncular bir araya getirilmiş, inandırılmışlar ve salmış onları çayıra Fatih Terim..
Futbolun gerektirdiği tüm unsurları kullanan ve ciddiyeti ve rakibine saygısı hiç eksilmeyen Galatasaray’ı da kutlamak boynumuzun borcu olmalıdır..
Fakat insan ister istemez şunu soruyor kendine:
“Acaba rakip böylesine içi boşalmış bir takım olmasa aynı Galatasaray’ı ve benzer coşkuyu seyredebilir miydik?..”
Bu da bize bu maçın; kalan haftalar için ne denli bir referans sayılabileceği sorusunu bırakıyor..

MAÇIN ADAMI: Bafetimbi Gomis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.