Belhanda sazı eline alınca

A -
A +
Maçın en önemli olayı, bana göre VAR sisteminin kepaze edildiği o penaltı pozisyonu idi. Sen penaltıyı ver, savunmayı örgütle, kaleciyi uyar, Belhanda penaltıyı atmak üzere ayağını kaldırsın ve o zaman sana bir uyarı gelsin! VAR odasındakiler “Birkaç saniye bekle, pozisyonu izliyoruz” diyemezler miydi? 
Maçın diğer kısmına gelince…
Maçın başında Alanyaspor, G.Saray’a çok etkili bir futbolla karşı koydu. Ama bu sadece 20 dakika sürdü. Emre Akbaba’nın titiz bir kontrol altında tutulduğu dakikalarda G.Saray boş alan bulamıyordu. Bütün bunlar Belhanda’nın hünerli paslarına ve oyunun birçok alanında aktif görevler üstlenmesine kadar sürdü. İkinci yarı, Sinan’ın bir füzesi “insanlı hava aracı” gibi savunmanın desteğiyle gole ulaşınca Alanyaspor’un gardı düştü. 
Gerisi çorap söküğü gibi geldi. Umduğundan fazla boş alanlar bularak maçı tamamlayan G.Saray, süngüsü düşmüş bir rakibe karşı sansasyonel bir fark yakaladı ve ilk üç haftanın sunduğu fikstür avantajını doğru kullanmış oldu. 
Gerçek test sınavı önümüzdeki hafta Trabzon deplasmanında verilecek. İşte orada Belhanda’yı da göreceğiz, boş alanlarda rüzgâr yapan hücum oyuncularını da. Tabii bir de savunmanın kusurlarını gösterecek olan rakip hücumcular karşısında bu haftanın lideri gerçek bir “liderlik yerleştirme sınavı” verecek. İşte orada bugünkü oyunun rakibin güçsüzlüğünden mi kaynaklandığını, yoksa G.Saray’ın üstüne koya koya lige ağırlık mı verdiğini öğreneceğimiz bir hafta yaşayacağız.
Maçın adamı: Belhanda
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.