Gazetemi hiç bırakmadım

A -
A +
 “Gazetem ve yayınları sayesinde iyi yetişmiştim ve iyi cevaplar veriyor, ikna edici konuşuyordum...”
 
Çocukken alıp okumaya başladığım Türkiye Çocuk dergisini artık büyüdüğüm için üzülerek bırakmış dahası, yıllarca biriktirdiğim dergilerimi, mahallemizdeki çocuklara, gençlere bölüştürerek dağıtmıştım.
Doğrusu bu düşünceme bir yanıyla üzülmüştüm. Diğer taraftan da gençleri ve çocukları Türkiye yayınlarıyla tanıştırdığım için sevinmiştim. Bu dergileri mahalledeki çocuklara vermek bence büyük bir hizmetti; öyle inanıyordum. Ama gazetemi bırakmadım...
Üniversitede de okumaya devam ettim; benimle birlikte, kaldığım özel yurttaki arkadaşlarım ve daha sonra kaldığım öğrenci evindeki arkadaşlarım da okuyordu gazetemi... Yine o dönemde TGRT TV ve TGRT FM kurulmuştu. İzlemeye, dinlemeye doyamıyordum. Özellikle millî ve dinî çizgideki yayınlar kimliğimi, kişiliğimi, karakterimi yoğurmaya, beslemeye devam ediyordu.
Dinî programları, evliya hayatları, kahramanları anlatan programları tekrar tekrar izliyordum. Bu TV bizimdi; bizi anlatıyordu... 
Üniversite yıllarında farklı fikirlere, farklı görüşlere sahip öğrenci arkadaşlarla zaman zaman dinî, tarihî, fikrî, kültürel tartışmalarımız oluyordu. Başka kültür pınarlarından beslenenlerle fikrî anlamda birbirimize kültürel etki etmeye çalışıyorduk. Doğrusu gazetem ve yayınları sayesinde iyi yetişmiştim ve iyi cevaplar veriyor, ikna edici konuşuyordum. Birçok arkadaş, dinî, kültürel, tarihî anlamda sorularının cevaplarını bazen gelip bana sorup öğrenmeye başlamıştı.
1993 yılıydı. Parayla alamadığım için gazetemizin yazarlarından Ali Güler Beye bir mektup yazmış ve Tam İlmihâl-Seadet-i Ebediyye kitabını hediye etmelerini istemiştim. Üniversitede yaşadığımız fikrî tartışma ve  sohbetlerde oradaki yazılardan istifade ederim diye düşünmüştüm. Sağ olsun o da bana bir mektup yollayıp gönderdiği bir kupon (veya referans kâğıdı) ile en yakın gazete bürosuna gidip bu kitabı alabileceğimi yazmıştı. Seadet-i Ebediyye'yi almıştım. Aynı gün okumaya başladım ve 1 yıl içinde 2 kez baştan sona bitirdim.
Gerek bilgi gerek yaşantı bakımından hem bana, hem arkadaş çevreme çok faydası oldu. Üniversite 2. 3. ve 4. sınıfların yaz aylarında  İhlas Pazarlama elemanı olarak da çalışıyor, harçlık çıkarmaya gayret ediyordum. Çalışan arkadaşlar ve ağabeyler güzel ve hayırlı insanlardı... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.