O gece Sevencan ile sözlendik

A -
A +
 Yalçın yine durdu. Gözleri dalıp gitti ve yeniden hüngür hüngür ağlamaya başladı...
 
 
Çok zor şartlar altında, fakir bir ailenin çocuğu olarak evden eve nakliye firmasında hamallık yapan Yalçın’ın hayatı, evini taşımak için gittiği üniversite öğrencisi kızın kendisinin peşini bırakmamasıyla değişir:
Evimizin kapısında ailesiyle bekleyen Sevencan kararlıymış.
“Hayır, yanlış adrese gelmedik teyze, biz doğru adrese geldik. Burası Yalçın’ın evi değil mi? Sen de annesi değil misin?”
İşte o zaman annem o denli şaşırmış ki acele acele birkaç kez bana seslendiğini duydum:
“Oğlum yetiş, galiba senin misafirlerin var” dedi.
Kapıya gelip de karşımda Sevencan ve ailesini görünce ben bile donup kalmıştım. Sevencan’ın yaptığı bir çılgınlık bir delilikti.
Neyse uzatmayalım o gece mecburen mecburiyetten Sevencanları içeriye buyur ettik. Birkaç hoşbeşten sonra Sevencan’ın babası babama bombayı patlattı:
-Mehmet Amca, Allahın emri peygamberimizin kavli ile oğlunuz Yalçın’ı kızımız Sevencan’a istiyoruz, dediler.
Ben dâhil herkesin gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Hepimiz bir şaşkınlık içerisindeydik. Böyle bir şeyi ilk defa duyuyor ve yaşıyorduk. Tüm karşı çıkmalarımız Sevencan’ın kararlılığında eriyip yok olmuştu.
Ve biz o gece Sevencan ile sözlendik. Sözlendik de ben dâhil herkes bu sözün pek yakında bozulacağını herkesin kendi yoluna gideceğini daha o geceden itibaren düşünmeye başladık...
Amma öyle olmadı Sevencan  öğretmen çıkıp ataması yapılınca birkaç ay içerisinde sade bir düğünle evlendik. Onun tayini Kütahya’nın ilçesi Tavşanlı'ya çıkmıştı… Tavşanlı yakın yer her gün gelip gidiyordu...
       ***
Yalçın birden yine durdu. Gözleri dalıp gitti ve yeniden hüngür hüngür ağlamaya başladı. Onu teselli etmek için şöyle böyle bir yarım saat kadar dil döktükten sonra;
“Evet dostum, ‘Sevencan Tavşanlı’dan Kütahya’ya her gün gelip gidiyordu’ demiştin. Orada kalmıştık” dedim.
Yalçın bir müddet boş anlamsız yaşlı gözlerle beni süzdükten sonra;
“Evet Sevencan Tavşanlı’dan her gün Kütahya’ya gelip gidiyordu. Amma o kara gün yani kaza yaptıkları gün gelemedi. Tavşanlı minibüsü Yoncalı yakınlarında kaza yapmış Sevencan’ım ağır yaralanmıştı. O gün hastaneye nasıl gittiğimi ne yaptığım ben de bilemiyorum..." DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.