Serhat’ın tuhaf ölümü!..

A -
A +
 “Dışarıda ailesi ve arkadaşları üzgün beklerken doktor hüngür hüngür ağlamaktadır!..”
 
Türkiye'nin büyük matbaa fabrikalarından bir tanesinde temizlik görevlisi olarak çalışıyordu.
Mümkün olduğunca boş konuşmuyor, insanlara faydalı olmaya çalışıyordu. Elinde süpürgesi dilinde Rabbinin ismi, mesai saatini dolu dolu çalışarak geçiriyordu.
İşinden arta kalan zamanlarda Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını satarak dağıtarak günlerini geçirmekteydi. Hatta işten çıktığında bile arkadaşlarının konuşmalarına katılmak yerine onlar konuşurken o İslam Ahlakı kitabını açıp okumaktaydı...
Metrobüste tramvayda ve arabada günleri böyle geçiyordu ama bir de arzusu vardı. Bu arzusundan arada arkadaşlarına da bahsediyordu:
“Bak inşallah vefat ettiğimde naaşım Eyüp Sultan Camii'nden Eyüp Sultan hazretlerinin huzurundan kalkar...”
“Allah uzun ömürler versin” diyordu dinleyenler...
Bir gün iş yerine gelen hurda kamyonu, kâğıt hurdaları toplamak için park ederken. O esnada makine ile kamyonun arasında sıkışarak ağır yaralanıyor Serhat.
Hemen acil olarak hastaneye kaldırıyorlar. İlk müdahalesi Bakırköy Devlet Hastanesinde yapılıyor.
Durumu ağır olduğu için acilen ameliyata alıyorlar. Bir müddet sonra doktor hüngür hüngür ağlayarak ameliyathaneden dışarıya çıkıyor.
Dışarıda arkadaşları ve ailesi beklemektedir. Onlarda üzgündür ama doktor niye hüngür hüngür ağlamaktadır? Buna bir anlam veremez ve sorarlar doktora:
“Doktor Bey nedir son durum?”
“Bunca yıllık hekimim görev aldığım hastanelerde böyle bir ölüme şahit olmadım. 'Allah' diye diye vefat etti...”
Bu durumdan patron da haberdar oldu. Çok istediği Eyüp Sultan hazretlerinin huzurunda, Holding çalışanları ile beraber 3-4 bin kişi Eyüp Sultan hazretlerinin huzurunda saf tutuyordu.
Son güzelliği de çalıştığı firmanın patronu zaten durumları iyi olmayan bu aileye bir ev ve maddi yardımda bulunmuştu.
Allahü teâlânın ihsanı mı dersiniz ne derseniz deyin duaları gerçek olmuştu. Hem Allah’ın izniyle ahiretini hem de kalanların dünyasını mamur ederek son nefesinde “Allah” diyerek vefat etmişti.
Yaşamak Allah rızası için olunca bir anlam ve mana taşır. Bunu bir kere daha canlı bir şekilde bu hayatta iken görmüş olduk...
Taha Ufuk Acar-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.