“Bu kadın beni birine benzetiyor!..”

A -
A +
 “Seni burada tutmayacağız. Ancak, bu kadıncağız da kesinlikle senin olduğunu söylüyor...”
   
 
Babasının arabasıyla izinsiz dolaşırken bir çocuğa çarpıp ölümüne sebep olan ve kendini gizleyen on yedi yaşındaki Halit, yakayı ele verince yalan söyler:
-Ben o gün okuldaydım. İsterseniz okulumu arayın sorun.
Tabii ki, okulu arar jandarmalar. Biraz sonra istenen bilgi kendilerine ulaşmıştır. Halit’in o gün okula geldiği yazılıdır kayıtlarda. Aslında okuldaki kayıtlar doğrudur. Ama Halit o gün okul idaresine fark ettirmeden kaçmıştır. Bunu ne okul idaresi bilir ne Halit’in ailesi… Halit zaten kendi başına yaşamakta, doğru dürüst bir şekilde ailesinin kontrolünde bulunmamaktadır.
Bunu bilmeyen jandarma, okulun verdiği bilgiyle birlikte, zaten misafiri durumundaki Halit’e biraz toleranslı davranır:
-Kusura bakma Halit! Tamam, bizim misafirimizdiniz. Okulda var olduğunuz da söylendi. Ailen de okulda olduğunu söyledi. Zaten aleyhinde başka da delil yok. O bakımdan seni burada tutmayacağız. Ancak, bu kadıncağız da kesinlikle senin olduğunu söylüyor.
-Yani?
-Yani, ister istemez ev adresini ve kimlik bilgilerini alacağız. Araştırmayı bu yönde de sürdüreceğiz.
-Siz deli misiniz? Bu kadın yanlış birine benzetiyor beni…
-Halit, sen şu an bizim misafirimizsiniz. Sözlerini de kabul ediyoruz. Ama bu iddiayı da değerlendirmek zorundayız. Yanlışlık olduğunu ispat edene kadar da şehirden bir yere ayrılmayacaksın tamam mı?
Kadıncağız: “Suçlu o, göndermeyin ne olur!” diye yalvarsa da, o an için delil yetersizliği sebebiyle Halit ister istemez serbest bırakılıyor.
Karakoldan perişan bir hâlde ayrılır ama yüreği ağzına geliyor Halit’in. Paçayı ele verdiğinin hissiyle yerinde duramıyor. Annesi babası oğlunun bu hâline bir anlam veremez ama ne olduğunu da pek sormazlar. Zaten onlara göre Halit, hayırsız bir evlattır. Keşke okumayı bıraksa da ailenin geçimine yardım etse diye düşünürler.
Yaz tatili olduğu için Halit, gözden ırak olunca soruşturmadan da kurtulacağını düşünerek, “Ben çalışmaya gidiyorum” diyerek evden ayrılmak ister. Ailesi nereye gittiğini falan sorar ama “Şimdilik bilmiyorum. Gittiğim yerden sizi ararım” cevabını verir Halit. Ana babasıyla bu konuda ufak bir de tartışma yapar ama kapıyı çekip çıkar… DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.