AİLE- ÖĞÜT

A -
A +
Sağlıksız olduğunu bile bile üretip “sağlıklı” diye reklam ederek, sağlığımız üzerinden kazanç elde etmek ne yaman vicdansızlıktır!       Aşk ve bahar üzerine -2-   Meğerki tabiatın sinesine düşen aşk imiş cemre ve insanın sinesine düşen cemre imiş aşk... Biri tabiatın baharını diğeri insanın baharını müjdelermiş. Müjdeler çok geçmeden hakikat olur ve mevsim bahar olur da, âşığın serinden rüzgâr, çeşminden yaş, kalbinden umut tomurcukları hiç eksik olmaz. Artık öyle hâller zuhur eder ki; âdeta ölümün ardından gelen bir dirilişi idrak etmektedir her hücresinde âlem. Kış uykusundan uyanan tabiat binbir renk ile çiçek çiçek açar; güneş bir başkadır, hava bir başka, su ve toprak bir başkadır. Bunu temaşa eden bigâneler bilemez ki, bahar rüzgârlarıyla salınan; köklerinden yürüyen suyun uyandırdığı ağaçlarla âşığın ortak yanı nedir? Donmuş ve dingin suların başını pare pare edip taştan taşa çalan, sinesini köpük köpük kabartan, baştan ayağa hârelendirip bir meçhule koşturan nedir? Çiğdemleri, kardelenleri kar altından gün yüzüne çıkmaya sevk eden tecessüs; erikleri, kiraz ağaçlarını, ayva dallarını ilk güneşe aldanıp erken baharda ayazdan yanacak kadar sabırsızlandıran nedir? Erken açan çiçeklerin mukadder acı sonunu kavrayan gönlümün:
Baharı görmeden açan çiçekler
Göklerin şuh dilberine kandılar
Kalbim gibi bir ayazda yandılar
Yerine varmadı körpe dilekler
Diye sızlanmasından onlar haberli midir de böylesi aşk-ı hafinin esrarını kim bilir?                           Şaban Çetin     ŞİİR             Bilmiyoruz  
Kalp kırmadan yaşamayı
Aşırmadan başarmayı
Gönüllere taşınmayı
Bilmiyoruz, bilmiyoruz.
 
   Telefonla konuşmayı
   Medenice tartışmayı
   Güzellikte yarışmayı
   Bilmiyoruz, bilmiyoruz.
 
Sokaklarda yürümeyi
Dine göre giyinmeyi
Maçtan sonra sevinmeyi
Bilmiyoruz, bilmiyoruz
 
   Otobüste oturmayı,
   Yaşlıları korumayı,
   Trafikte sollamayı,
   Bilmiyoruz, bilmiyoruz.
     Şahin Ertürk-Kütahya       FAYDALI BİLGİLER   AĞIZ MASKESİ: Soğuk algınlığı ve nezleye yeni başladığınızı hissettiğinizde burun akmasını ve hapşırmayı önlemek için ağzınıza bez maske takmanız çok iyi gelecektir, nefesinizin gücünden enerji aldığınızı hissedeceksiniz.   GENZE SU ÇEKMEK: Abdest alırken buruna su vermek gibi, günde birkaç defa burundan genzinize gelecek derece su çekmenin, Çin tıbbına göre bunamayı önleyici etkiye sahip olduğu söylenmektedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.