Kaçmak en kolayıdır

A -
A +
AİLE –ÖĞÜT
 
İslâmiyet; “Etta'zîmü li-emrillah ve’ş şefakatü li-halkıllah” yani; İslamiyet, Allahü teâlânın emirlerine saygı göstermek, onun bütün yaratıklarına da şefkat göstermektir... 
 
Ben, kim olduğum ne olduğum hiç önemli değil, edebiyat mezunuyum ve sadece yazmak istiyorum. Ama nereden başlasam ne yazsam bilemiyorum. Nereden tutsam elimde kalacakmış gibi hissediyorum. Duygularımı yazsam “duygular yanıltır beni” diyorum. Eskileri yazsam ne yazacağım ne kadar tanıyorum ki onları yazacağım; dört yıl okudum ama ne okudum bilmiyorum. Suçu başkalarına atmak kolay, “öğretmediler” demek kolay da ben ne yaptım; sadece koca bir hiç… Gezmek tozmak varken “onlar öğretmiyorlarsa ben de gezerim” dedim. Oturup araştırmak varken Yunus Emre hazretlerini, Mevlana hazretlerini, Bakî’yi, Fuzulî’yi, Nabî’yi, Şeyh Galib’i, Yahya Kemal’i, Üstat Necip Fazıl’ı, Erdem Beyazıt’ı vs. okumak varken… “Nabî bu beyitte ne demiş?”, “niye bu vezni kullanmış?”, Üstat “Kaldırımlar” derken ne demek istiyor, altında yatan sır nedir, ne demek vb. varken kaçtım ve suçu hep başkalarına attım. Şu hayatta kaçmak en kolayı ben de kaçtım, arkama bakmadan bitse de kurtulsak… Hiç düşünmedim ki yeni gençliğe ben ne anlatacağım kendimden anlatsam ben kimim?
Ve yazmaya karar verdim eskiler kim, eskiler niye yazmış, nasıl yazmış. Ha eski dediysem eski olan onlar mı biz mi? Yorum sizin…
            ■ Nezircan Şimşek-Kayseri
 
 
ŞİİR
 
       Fedakâr babama
 
Gözlerimi dünyaya açtığımda, 
Biri karşıladı beni kucağında. 
Gülüyordu bana baka baka, 
Beni yanağımdan öptü usulca.
 
   Çalıştı kazandı alnının akıyla, 
   Giydirdi, yedirdi beni o parayla. 
   Hiç de usanmadı, bıkmadı yıllarca, 
   Fedakârlık ne demek, öğretti bana.
 
Bir kahramanım var benim şu dünyada, 
Bir baba vermiş bana Allahü teâlâ. 
Bana verilmiş bir hazinedir baba, 
Var mıdır ondan fedakârı şu kâinatta!
                           Ahmed Enes Okur
 
 
 
 
FAYDALI BİLGİLER
 
UYKU:
Uyku deyip hafife almayın. Birçok rahatsızlığın temelinde beslenme düzeni bozukluğu ile birlikte yetersiz ve kalitesiz uyku yattığını unutmayın. Uykunuzu vaktinde ve yeteri kadar almayı unutmayın.
 
ELMA:
Elma sağlık için vazgeçilmez meyve olduğu gibi ekmeklerinizin bayatlamaması için de iyi bir yardımcıdır. Ekmek dolabınıza koyacağınız birkaç elma ekmeğinizi daha uzun süre taze tutacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.