AİLE- ÖĞÜT

A -
A +
Bir saat adâlet ile idarecilik yapmak, 60 sene nafile ibadet yapmaktan daha iyidir. (Hadis-i şerif)     Ey Ülkücü Genç! -1-

Türk İslam Ülküsü ve onun günümüzdeki en önemli mimarı Seyyid Ahmet Arvâsî Hoca gençliğe unutturulmak isteniyor. İslamiyet öncesi Türk Milletinin inancını, hukukunu, ahlakını, sosyal hayatını "töre" belirlerdi.
Devlet varsa töresi vardı.
Türk töresiz ve devletsiz yaşayamaz. Dünyayı "Kut töre kuşağı ile bağlamak", yani dünyaya töre ile nizam vermek, adaleti sağlamak, Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresiydi, ülküsüydü. Türk'ün töresini kabul eden Türk olurdu. Kabul etmeyen Türk de olsa kabul edilmezdi. "Töre" her şeydi. Türk Milleti İslamiyet ile karşılaşınca ona aşkla iman etti ve kendini buldu. Türk’ün Müslüman olunca Türk olması bu sebeptendi. Törenin yerini İslamiyet, İmam-ı Azam ve İmamı Maturidi yani "Ehl-i sünnet ve’l cemaat" mezhebi aldı. Dünyayı töre ile kuşatmak, adalet ile nizam vermenin yerini, Kızılelma ülküsünü "Nizamı Âlem Ülküsü" aldı, "İlây-ı Kelimetullah" davası aldı.
Ülkücülük Oğuz Atam ile başlar. Şanlı kut soyunun son hakanı Vahdettin Han'dır.
Ey Ülkücü Genç;
Yeryüzü milletler, inançlar ve medeniyetler savaşıdır. Töre ile millet vasfını kazanan Türk Milleti İslamiyet ile şereflenerek yeryüzünde Allahü teâlânın ordusu oldu. Senin davanın destanı Dandanakan’da, Malazgirt’te, Niğbolu’da, Kosova’da yazıldı. Sensiz dünya tarihi yazılamaz.
Bugün "Seleficilik", "Mealcilik" ve "Maturîdilik" adı altında ülkücü camia arasında "akılcılık" diye bir tehlikeli akım yayılmaktadır. Kültür ve medeniyeti tasfiye edilmek istenmektedir.
Ey Ülkücü Genç;
Senin kimliğin Oğuz Han'dır, Alp Arslan’dır, Yavuz’dur, Şeyh Şamil'dir, Ebu’l Vefa'dır, Akşemseddin’dir...
          Mehmet Akıllıoğlu
    ŞİİR                     100. Yıl Marşı   Bir ulu çınar düşün, sapasağlam kökleri, Ay yıldızlı bayrakla selamlamış gökleri, Devlet millet el ele her gün daha ileri,    İşte vatan, işte halk, işte devlet, işte güç,    Türkiye'm yüz yaşında yıl ikibinyirmiüç,   Minareler yükselir, vatanımın bağrında, Damıtılmış ruhumuz ezanların nurunda, Nice koç yiğitler can vermişler uğrunda,    İşte iman, işte can, işte millet, işte güç,    Türkiye'm yüz yaşında yıl ikibinyirmiüç,   Yalnız Hakk'a eğilmiş, yalnız Hakk'a el açmış, Muharebede cephe, barışta gül açmış, Sevgiye köprü olmuş, kardeşliğe yol açmış    İşte vatan, işte halk, işte devlet, işte güç,    Türkiye'm yüz yaşında yıl ikibinyirmiüç,   En zayıf anda bile düşmanından yılmamış, Direnmiş şer güçlere, asla teslim olmamış, Hep yeşermiş bu çınar yıkılmamış solmamış,    İşte iman, işte can, işte millet, işte güç,    Türkiye'm yüz yaşında yıl ikibinyirmiüç                                      Coşkun Arslan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.