AİLE-ÖĞÜT

A -
A +
Bitkinin güzelliği tohumda, insanın güzelliği ise kalbinde gizlidir. (Mevlana Celaleddin-i Rûmî)
 
 
Bana kalsa ben seni severim
 
Bana kalsa ben seni severim. Hatta işi gücü bırakır bir tek seni severim. Ama olmuyor sevgilim arada sen varsın. Arada üzüm gözlerin var, ellerin var, en çok da inadın var.
Bana kalsa ben bir tek seni severim ama olmuyor sevgilim arada kısılmışlığım var, üzülmüşlüğüm var, en çok da gözyaşlarım var.
Beni sana getirmeyen yollar var arada kıvrım kıvrım, ince uzun. Sana beni hatırlatamayan havalar var. İşimiz var sevgilim hayatla kavgamız var.
Bana kalsa ben bir tek seni severim. Mısra mısra seni yazarım kitaplara, caddelere sokaklara. Baki’den, Fuzuli’den sana mısralar terennüm ederim…
“Kamu bîmarına canan, devayı dert eder ihsan,
Niçin kılmaz bana derman, beni bimar sanmaz mı?” derim…
Yani bugünkü anlamıyla;
“Bütün hastalarına onu görüp kendinden geçenlerin dertlerine derman olmakta yâr, onlara dertlerini ihsan etmekte. Peki niçin benim derdime derman kılmayıp benim derdimin çaresine çözüm üretmemekte? Yoksa beni hastası sanmaz mı?” diye dert yanarım…
Umman olsa arada ben seni içimden gene severim. Ama bana kalmıyor sevdiğim bana bırakmıyorlar seni. Senin düşlerin benim düşüşlerim. Şimdi benim düşlerim yok oluşlarım.
Hoşça kal sevgilim, ben senin her türlü engellemene rağmen yine seni sevmek için her türlü yöntemi deneyeceğim… Arada sen olsan da, araya deryaları koysan da, araya hasreti ayrılığı koysan da ben yine seni sevmeye gayret edeceğim… Hoşça kal sevgilim. Hoşça kal...
Sana rağmen senin sevginle kendimi teselli edeceğim…”
                                                                     "Mucibe"
 
 
 
ŞİİR
 
 
              Dost nerede
 
Hâlimiz, derdimiz, yolumuz aynı 
Sanki terk etmiş bu dünyayı 
Edeple anarken mübarek evliyayı
Sesi titreyen dost nerededir
 
Ehl-i sünnet ile şereflenen
Takdir-i ilahiye rıza gösteren
Kimine hasret, kimine gaflet olan
Kıymeti bilinmeyen dost nerededir
 
Kavuşunca Mektûbât-ı Rabbani'ye 
Başlar ayrılık korkusuyla ağlamaya 
Cennet nimeti olurdu böylesi yâre
Seçilmiş, nasipli dost nerededir
               Osman Ayhan Terzi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.