AİLE-ÖĞÜT

A -
A +
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir...       Nereden çıktı bu vakitte?   İnsanın, saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı. “Nereden çıktı bu vakitte?” dememeli; gece yarısı telaşla yataktan fırladığında. Gözünün dilini bilmeli. Dinlemeli; sormadan, söylemeden anlamalı. Aranmayı, hatırlanmayı, derdinizi paylaşmayı isteyen bir dost olmalı. Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen yani sürekli dikilen vefalı bir ağaç gibi, köklenmeli hayatında dost. Ve sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. İhtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmelisin, kovuklarına saklanabilmelisin. Kucaklamalı seni güvenli kolları. Dalları bitkin başına omuz, çiçekleri kanayan ruhuna merhem olmalı. En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin ona. Sorgusuz sualsiz gölgesinde serinleyebilmelisin. Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli. Sadece övüldüğünde değil, asıl eleştirildiğinde yanında durup koluna girebilmeli. Korumalı seni âlem içinde. Öyle güvenmelisin ki; ona övdüğünde de, yerdiğinde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin. “Hak ettim” diyebilmelisin. Yalansız, riyasız, menfaatsiz; yalnızca sevgiden kaynaklanan bir kader birliği yapmalısınız. Seni iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş... Göz bebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında, onun gözlerinden gelmeli yaş... Böyle olmalı yâr, böyle olmalı yoldaş…                  "Yâran"       ŞİİR             Benim Köyüm

Baharda şenlenir bağı, bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün
Unutturur adama gamı, kederi
Havası başkadır benim köyümün

Akşam olur herkes döner evine
Can kurban inan ki benim köyüme
Gülabi'nin torunları derler bizlere
Özü başkadır benim köyümün

Yeşil yeşil meşeleri var dağında
Meyve ağaçları çiçek açar bağında
Her çeşit otlar yeşerir toprağında
Yeşili başkadır benim köyümün

Köyümün kenarından akar çayı
Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı
Unuttum sanma orda olmayı
Dostluğu başkadır benim köyümün

Yaz gelince çıkarlar yaylaya
Gurbetçiler hasretle döner sılaya
Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
Sevgisi başkadır benim köyümün

İbrahim Sevindik-Kemah/Erzincan
      SAĞLIK OLSUN   ZENCEFİL: Zencefil birçok konuda sofralarımıza girdi ama aspirin gibi bir ağrı kesici, bir antioksidan, bir anti inflamatuar özelliklere de sahiptir. Zencefil vücuttaki dolaşımı hızlandırır. Kemikler, eklemler, tendon ve bağların bir araya geldiği yerlerdeki bursaslardaki iltihaplanmadan meydana gelen bursit gibi rahatsızlıklarda da doğal tedavi yöntemi olarak kullanılır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.