‘Bana şehitlik nasip olur mu’ dedikten sonra vuruldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
‘Bana şehitlik nasip olur mu’ dedikten sonra vuruldu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Orhanlı gişelerinde, FETÖ mensubu askerlerin ateşiyle yakın arkadaşı Mustafa Direkli’yi kaybeden Veysel Kilim anlatıyor:

İstanbul Orhanlı gişelerinde, FETÖ mensubu askerlerin ateşiyle yakın arkadaşı Mustafa Direkli’yi kaybeden Veysel Kilim anlatıyor: “Özel bir üniversitede iç mimarlık ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Direkli (20) ile uzun yıllara dayanan arkadaşlığım var. Olay gecesi Orhanlı gişelerine gittik. Biz, ‘asker sivile silah sıkmaz’ diye inanıyorduk fakat oradakiler, insanları öldürmek için gelmişlerdi. Uzun süre oradaki vatandaşlarla direnmeye çalıştık ancak askerin ikna olmaya niyeti yoktu. Bir süre sonra sivillere ateş etmeye başladılar. Bu esnada Mustafa’nın da kafasından yaralandığını fark ettim. Ne yapacağımı bilemiyordum, çok sayıda insan hayatını kaybetmişti. Herkes sürünerek uzaklaşmaya çalışıyordu. Arkadaşımı taşımaya çalıştım ama asker ‘git buradan’ diye bağırıyor ve yere ateş ediyordu. Mustafa, yaklaşık 10 dakika içerisinde şehadet getirerek son nefesini verdi. Mustafa, sürekli ‘acaba bize de şehitlik nasip olur mu’ diyordu. Olay gecesi içi kıpır kıpırdı ve hep kalabalığın önünde ilerliyordu. Vatanını milletini çok severdi. Asker olamadı ama Allah ona bu şekilde şehitlik nasip etti...”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...