HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

15 Temmuz gazisi: 'Hainlerin kurşunları hiç acıtmadı'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
15 Temmuz gazisi: 'Hainlerin kurşunları hiç acıtmadı'
TRT Radyosu, Haber

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Harbiye’deki TRT Radyosu önünde çıkan çatışmada, darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan Ali Kesici darbenin izlerini vücudunda taşıyor. O gece vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanan Gazi Kesici, “Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı, ateş etseler de tereddütsüz yürümeye devam ettik” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Harbiye’deki TRT Radyosu önünde darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan 28 yaşındaki gazi Ali Kesici, o gece yaşananları anlattı. İş yerindeyken darbe girişimini öğrenen Kesici, eve geldikten sonra televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını dinledi. Çağrının ardından yeğeniyle birlikte sokağa çıkan Kesici, toplandıkları grupla birlikte Harbiye’ye yürüdü. Burada çıkan çatışmada darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan Kesici bayılınca vatandaşlar tarafından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan tedavi sonrasında vücudunda isabet eden şarapnel parçaları çıkartılamayan Kesici, darbenin izlerini vücudunda taşıyor. Kesici, cep telefonu kamerasına yansıyan yaralandığı an ve Harbiye’deki olayları anlattı.
 
“Tereddütsüz üzerilerine yürümeye devam ettik”


İş yerindeyken haber geldiğini askerin köprüye indiği haberini aldıklarının belirten Gazi Ali Kesici, “Daha sonra müdürler dükkanı kapattı bizde ara sokaklardan eve gittik. Evde oturdum, bir şeyler yedikten sonra televizyonu açtım ve izlemeye başladım. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak ‘Bütün halkı sokaklara bekliyorum’ dedi. Bende hiç tereddüt etmeden yeğenimi alarak evden çıktım. İlk olarak Çağlayan Adliyesi’nin orada toplandık ve yürümeye başladık. Biz Harbiye Orduevinin ortaya gittik. Oraya gidince bize ateş açtılar, polislerimiz de karşılık verdi. Biz tereddütsüz yine hainlerine yanına doğru gitmeye çalıştık. O anda arkadaşım yanımdayken sırtından vuruldu ve yere düştü. Biraz sendeledikten sonra ayağa kalkıp daha çok yürümeye başladık. O anda ayağımdan yaralandım. Ben düşer gibi oldum tekrar kalktım ve elime baktım. Elimin ve kolumun altında da yara olduğunu hissettim. Daha fazla gidemeyeceğimi anladım ve yere yattım. Vatandaşlarımız bizi hainlerin yanından taşıdılar. Sonra yanımızda siyah bir araç yaklaştı ve bizi alıp hastaneye götürdüler” dedi.
 
“Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı”
 

İçinde bir gram korku olmadığını ifade eden Gazi Kesici, “Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı, hissetmedim bile, daha çok yürüyecektim ama dermanım kalmamıştı. Yine olursa yine giderim. Doğukan diye bir arkadaşım beni yaralı bir şekilde çekerken sırtından vuruldu. Yanımızda bir şey patladı ve ardından ateş açmaya başladılar. Ateş açtıktan sonra bir parçanın bacağıma geldiğini hissettim. Ondan sonra tekbir getirerek yürümeye başladık. Şarapnel parçaları vücudumda ama o gün çıktığım için ben gurur duyuyorum. İzi olsa da ben bununla yaşayacağım için pişman değilim. Böyle bir anne beni doğurmuş ve ben bu günlere gelmişim, görmüşüm hepsinden Allah razı olsun pişman değilim” ifadelerini kullandı. 
Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne de katıldığını söyleyen Gazi Kesici, “Tüm liderler konuşmalarını dinledik ve konuşmalardan çoğu şey çıkarttık. Oraya davet edilmemiz yoğun ve güzel bir duyguydu. Herkese böyle bir şey nasip olmaz” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...