Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çağla adını tarihe altın harflerle yazdırdı! (Çağla Büyükakçay şampiyon)

Düzenleyen:
Çağla adını tarihe altın harflerle yazdırdı! (Çağla Büyükakçay şampiyon)

SPOR Haberleri

TEB BNP Paribas İstanbul Cup WTA turnuvasının finalinde Karadağlı rakibi Danka Kovinic’i üç sette deviren Çağla Büyükakçay, şampiyon oldu.

Şampiyonluk maçında Karadağlı rakibi Danka Kovinic’i 3-6, 6-2, 6-3’le deviren Büyükakçay, WTA seviyesinde kupa kaldıran ilk Türk raket olarak tarihe geçti. Garanti Koza Arena’da gerçekleşen final karşılaşmasında, klasmanın 60. basamağındaki Kovinic önünde ilk seti yitirmesine rağmen pes etmeyen Çağla Büyükakçay, maçın geri kalan kısmında kusursuz bir performans sergiledi. 

Rakibinin eline geçen toplam 12 servis kırma puanının 10’unu savunduğu buluşmadan 2 saat 23 dakika sonunda üstün ayrılan Büyükakçay, bu galibiyet neticesinde WTA şampiyonluğu yaşayan ilk Türk tenisçi oldu. 

Büyükakçay’a şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ödül çekini Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan takdim etti. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB CEO’su Ümit Leblebici ve Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark da seremonide hazır bulundu. 

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın ödül töreninde gözyaşlarını tutamayan Büyükakçay, “Hayatımın en güzel gününü kendi evime yaşıyorum. Türkiye Tenis Federasyonu'na, Garanti Koza ailesine, TEB'e, ENKA Spor Kulübü'ne, aileme, antrenörüm Can Üner'e, ekibime, destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim. Her oyuncu ilk zaferini evinde kazanmak ister. Çok şanslıyım" dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...