Ermenistan'dan Azerbaycan mevzilerine ateş: 1 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ermenistan'dan Azerbaycan mevzilerine ateş: 1 yaralı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ermenistan 2 hafta önce Azerbaycan birliklerini provake ederek sınırda çatışma başlatmıştı. Ağır kayıpların yaşandığı çatışmanın ardından ateşkes ilan edilirken Ermenistan sınırda provakasyonlarını sürdürüyor. Son olarak yine Azerbaycan mevzilerini hedef alan Ermenistan, 1 Azerbaycan askerini yaraladı.

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan’ın provokasyonlarıyla başlayan ve 2.Dağlık Karabağ savaşından bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede karlıklı iki taraf ateşkes imzalamıştı.

Ancak ateşkese rağmen Ermenistan ordusu, 12 Eylül'de yaşanan şiddetli çatışmaların ardından tekrar provokasyonlarına devam ediyor.

1 AZERİ ASKERİ YARALANDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 18.00 civarında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Kelbecer illinin Alagöller yerleşkelerindeki Azerbaycan ordusuna ait mevzilerin ateş altına alındığı belirtildi. Saldırı sonucu 1 Azerbaycan askerinin yaralandığı aktarılan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin misilleme ateşi açtığı ve saldırı ile ilgili tüm sorumluluğunun Ermenistan tarafına ait olduğunu belirtildi.

SINIRDA GERİLİM SÜRÜYOR

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilim 12 Eylül gecesinde, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonu sonucu çıkan çatışmalarla başlamıştı. Diplomatik temaslar sonucu, 2. Karabağ Savaşı'ndan sonraki en büyük çatışmada Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkes için anlaştığı bildirilmişti.

Azerbaycan çatışmalarda 79 askerin şehit olduğunu, 282 askerin ise yaralandığını bildirmiş, Ermenistan ise hayatını kaybeden ve kayıp asker sayısını 207 olarak duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...