THY kanatlarını doğa için açıyor

THY kanatlarını doğa için açıyor

EKONOMİ Haberleri

Türk Hava Yollarının (THY) 2019 sürdürülebilirlik raporu açıklandı. Buna göre THY geçen yıl, 63 futbol sahası kadar toprak, 7.935 adet ağaç ve 784 adet olimpik yüzme havuzunu dolduracak miktarda su kurtardı, ayrıca tonlarca plastik kullanımının önüne geçti.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın açıklamasına göre ikramlarda kullanılan ürünler doğaya zarar vermeyecek maddelerden seçildi. Çocukların oyuncakları endüstriyel amaçlı üretilen ağaçlarla yapıldı, ikram ambalajları nişasta bazlı ürünlerden seçildi, tarak ve ayakkabı çekeceği seyahat kitlerinden çıkarılarak 105 ton plastik atık engellendi, poşet kullanımı kısıtlandı, tekstil atıkları yeniden tekstil ürününe dönüştürüldü. Öte yandan THY, 3,5 ay sonra Endonezya’ya haftada iki uçuşla seferlerine tekrar başladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...