Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medya devleri için yarın son gün

Sosyal medya devleri için yarın son gün

TEKNOLOJİ Haberleri

Kamuoyunda ‘sosyal medya yasası’ olarak bilinen düzenleme kapsamında, Google (YouTube), TikTok, Spotify, Netflix ve LinkedIn gibi şirketler, Türkiye'ye temsilci atama kararı alırken, WhatsApp ve Instagram'ın da sahibi olan Facebook, Twitter ve Pinterest gibi şirketler, Türkiye'ye temsilci atama konusunda henüz başvuruda bulunmadı.

Yasa kapsamında Türkiye'de temsilcilik açmayan platformlara 5 aşamalı yaptırım getirilmesi kararlaştırılmıştı. Bu çerçevede temsilcilik açmayan sosyal medya platformlarına ilk aşama olarak 10 milyon TL, ikinci aşamada da 30 milyon TL para cezası uygulandı. Verilen 30 günlük ceza süresinin bitmesinin ardından hâlâ temsilcilik açmayan sosyal medya platformları için ise yarın reklam yasakları başlayacak. Ardından yüzde 90'a varan frekans kısıtlaması devreye girebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...