Rusya uçakları Sarmada'ya hava saldırısı düzenledi

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Rusya uçakları Sarmada'ya hava saldırısı düzenledi

DÜNYA Haberleri  / dha

Rusya'ya ait savaş uçakları Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Suriye'nin İdlib'e bağlı Sarmada Kasabası'na hava saldırısı düzenledi.

Suriyeli yerel kaynaklar çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirirken, yaralılardan 10'u Hatay'a getirildi.
Saat 14.30 sıralarında Rus uçakları muhaliflerin kontrolünde olan Sarmada Kasabası'ndaki hastane, yerleşim yerleri ve kasabayla Bab-Al hava Sınır Kapısı'nı bağlayan karayoluna 7 füze attı. Hava saldırısı sonrasında yıkılan binaların altında kalan ölü ve yaralıları çıkarmak için halk seferber oldu.  Rusya'nın hava saldırısı düzenleyeceği bilgisini alan muhaliflerin hastaneyi önceden boşalttığı kaydedildi.

Rusya uçakları Sarmada'ya hava saldırısı düzenledi
Rusya uçakları Sarmada'ya hava saldırısı düzenledi

Yerel kaynaklardan Edinilen bilgilere göre İHH'nin ambulans ve itfaiye araçlarınında patlama sonucu kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Ölü ve yaralı sayısı olarak 38 ölü ve 100'den fazla yaralı olduğunu bildirirken, enkaz altından çıkarılan yaralılar çevredeki hastanelere götürüldü. Yaralılardan 10'u, durumları ağır olduğu için Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yaralılar Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...