Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Afrika'da ünlü mağaza zincirine saldırdılar

Düzenleyen:
Güney Afrika'da ünlü mağaza zincirine saldırdılar

DÜNYA Haberleri

Güney Afrika'da bir grup aktivist ırkçılık yapmakla suçladıkları ünlü markayı protesto etmek için, markanın mağazalarına saldırarak altını üstüne getirdi.

Ekonomik Özgürlük Savaşçıları adlı grup, Sandton, Menlyn Park ve East Rand'da yer alan mağazalara saldırdı. Göstericiler dükkanlardaki rafları devirip kıyafetleri etrafa saçtı.

Markan, reklam afişinde, siyah bir çocuğa üzerinde 'ormandaki en havalı maymun' yazan bir tişört giydirmesiyle tepki çekmiş ve ırkçılıkla suçlanmıştı.

Güney Afrika'da ünlü mağaza zincirine saldırdılar

Aralarında Manchester United'lı futbolcu Romelu Lukaku, NBA yıldızı LeBron James ve rap müzsiyeni P. Diddy'nin olduğu birçok ünlü, firmaya tepki göstermiş, şirket ürünleri için boykot çağrısı yapılmıştı.

Marka ile ticari işbirliği yapa The Weeknd adlı grup da firma ile tüm ilişkisini sonlandırdığını duyurmuştu.

Söz konusu fotoğrafı internet sitesinden kaldıran marka ise yaptığı özür açıklamasında tepki çeken sweatshirt'ün satışını da sonlandırdığını ve konuyla ilgili soruşturma başlattığını belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...