Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)

Düzenleyen:
Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)

DÜNYA Haberleri

Zamanımızın en büyük bilim adamı olarak bilinen ünlü fizik profesörü Stephen Hawking öldü, geride ise bunları bıraktı... Stephen Hawking'in karısı kimdir? Stephen Hawking'in çocukları var mı? İşte Stephen Hawking'in özel hayatı hakkında pek bilinmeyenler...

Stephen Hawking, dünyanın en önemli teorik fizikçilerinden biri olarak tanınıyordu, Stephen Hawking'in ölüm haberi bu sabah geldi. Stephen Hawking kimdir, Stephen Hawking ne iş yapar, Stephen Hawking'in karısı ve çocukları var mıdır? diye merak edenler işte Hawking hakkında pek bilinmeyenlerin yer aldığı o haber ve daha bir çok merak ettiğiniz soruların cevabı... Ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi çocukları tarafından yazılı bir açıklama ile yapıldı. Açıklamada; "Sevgili babamızı bugün kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir bilim insanı, çalışmaları ve mirası yıllarca yaşayacak olağanüstü bir kişiydi" dedi. Stephen Hawking'in hastalığı neydi? 21 yaşında yakalandığı ALS hastalığı nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamayan ünlü bilim adamı, kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemiyle insanlarla iletişim kuruyordu. Hayatı boyunca bir çok ödül alan ve yaptığı çalışmalarla adından çokça söz ettiren Hawking, 76 yaşında ve 3 çocuk babasıydı. Ünlü fizikçinin Her Şeyin Teorisi, Zamanın Kısa Bir Tarihi, Kara Delikler ve Bebek Evrenler, Ceviz Kabuğunda Evren, Devin Omuzlarında, Zamanın Daha Kısa Bir Tarihi en popüler eserleri olarak kabul edilir. 20'li yaşlarının başındayken yakalandığı ALS hastalığının pençesinde olmasıyla da biliniyor Hawking. Onu bedenine hapseden bu hastalık, Hawking'i ne bilimsel çalışmalarından ne de düşüncenin sınırsız evreninden alıkoyabildi. Kımıltısız ve sessiz kalan bedeni ayrıca onu kadınlarla ilişkisinden de uzak tutamadı. 3 çocuk sahibi olan Hawking, özel teknolojilerle sesini duyurabildiği, hareket edebildiği tekerlekli sandalyesindeyken eşini bile aldattı ve ikinci evliliğini yaptı. İşte Stephen Hawking'in kendi ifadesiyle "tam bir muamma" olan ilişkileri...
Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)
Stephen Hawking'in karısı kim?

Stephen Hawking'in ilk evliliği Jane Wilde ile oldu. Henüz genç birer üniversite öğrencisiyken tren istasyonunda tanışmışlardı. 1964'te Hawking'e, bir motor nöron hastalığı olan ve tedavisi olmayan Amyotrofik Lateral Skleroz teşhisi konuldu. 1965'te hastalığı öğrenir öğrenmez evlendiler. Jane Wilde, yıllar sonra bu kararı, "Stephen'ın ne kadar yaşayacağını bilmiyorduk" diye açıkladı. Hawking de Jane ile evliliğini "bir dönüm noktası" olarak ifade etti
Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)
Stephen Hawking'in çocukları var mı?
Düğününde ancak baston yardımıyla ayakta durabilen Stephen'ın en büyük destekçisi Jane Wilde olacaktı. 1960'ların sonlarına doğru kol ve bacak kasları onu ayakta tutamayacak duruma gelmişti. Zorla da olsa Stephen'ı tekerlekli sandalye kullanmaya ikna ettiler. 1967'de Robert adını verdikleri bir erkek, 1970'de de Lucy ismini koydukları bir kızları oldu. Hawking, 1979 yılında bir kez daha baba oldu. 

Yaptıkları evlilikten 3 çocukları olan Wilde – Hawking çifti, 1991’de, şöhret yüzünden artan baskılar, Hawking’in hastalığının çok ilerlemiş olmasının zorlukları ve Hawking’in ilk tekerlekli sandalyesindeki konuşan bilgisayarın tasarımcısı David Mason’un karısı ve kendisinin bakıcılarından olan Elaine Mason ile yaşadığı yasak ilişki sebebiyle ayrıldı.
Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)
Stephen Hawking karısını aldattı mı?

1985'te sesini de kaybeden Hawking, tekerlekli sandalyesindeki, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı vasıtasıyla iletişim kurmaya başladı. Bakıcısı olan Elaine Mason ile ilişkisi de bu sırada ilerledi.

Stephen Hawking'in ilk karısı
Hawking ile olan evliliklerine ilişkin yıllar sonra bir röportaj veren eski eşi Jane Wilde, Her Şeyin Teorisi çalışmasının sonrasında ve Zamanın Kısa Bir Tarihi kitabının ardından Stephen Hawking'in ün kazanmasının, yaşamlarını karmaşıklaştırdığını anlattı. Hawking'in, kendisini ve üç çocuğunu terk etmesini anlattığı röportajda Jane Wilde şunları söylemişti: "Aileyi boşvermeye başladığını hissediyordum. Stephen kocamdı ve çocuklarımın babasıydı ama bir anda çevresi, 'Müthiş zekisin!' gibi şeyler söyleyen insanlarla doldu. Bu moral bozucuydu ve sonunda bakıcısıyla ilgilenmeye başlaması bardağı taşıran son damla oldu."
Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)
Travmatik son

1990'da ilişkilerinin travmatik sonuna geldiklerindeki durumu "tükenmişlik" olarak niteleyen Jane Wilde, "Suçsuzdum, öyle sanıyorum. Eve aldığımız bakıcının, engelli bir kişinin ve ailenin geri kalanının bakımına yardımcı olacağını umuyordum. Bunlardan çok azı oldu. Umutsuzdum, bu yükü daha fazla taşıyamayacağımı düşünüyordum çünkü çok bitkin düşmüştüm" diye anlattı.
Stephen Hawking öldü, geride bunları bıraktı (Stephen Hawking'in karısı)
Bakıcısı ile evlendi
1995 yılında resmen boşanmalarının ardından Stephen Hawking, bakıcısı Elaine Mason ile evlendi. Hawking'in Elaine Mason ile evliliği de Ekim 2006’ya kadar sürdü. 2000'li yıllarda Elaine Mason'un, Stephen Hawking'e şiddet uyguladığına dair dedikodular ortaya çıktı. Polis incelemeleri yapıldı. Hawking konu hakkında yorum yapmadı, fakat çift 2006 yılında sessizce boşandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...