Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de FETÖ endişesi: Silah sesleri geliyor!

Düzenleyen:
ABD'de FETÖ endişesi: Silah sesleri geliyor!

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da halk tedirgin: "Sürekli silah sesleri duyuyoruz. Bu bölgenin kontrolünü ellerine almalarından endişeliyiz, son zamanlarda çevrede birçok ev alıyorlar."

ABD'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Pensilvanya'daki kampı hakkında çevre sakinleri, kampla ilgili endişelerini ve kafalarındaki soru işaretlerini paylaşmaya devam ediyor. FETÖ'nün kampının bulunduğu Pensilvaya eyaleti ve çevresinde yayım yapan "The Press" adlı gazetede "Toplum Farkındalığı Devam Ediyor" başlığıyla yeni bir makale yayımlandı.

HALK ENDİŞELİ: KONTROLÜ ELE ALIYORLAR

Aynı gazetede geçen hafta çıkan "Toplum Farkındalığı" başlıklı makaleye atıfla kaleme alınan yazıda, FETÖ kampının bulunduğu Saylorsburg çevresinde yaşayan yerel halkın endişeleri yer aldı. Makalede, FETÖ'nün üniversiteler ve yerel kiliselere sızmasından endişe duyulduğuna işaret edilerek, halkın şu ifadelerine yer verildi: Neden kilise toplantılarımıza ve ayinlerimize geliyorlar? Okullarda, çocuklarımıza Gülen'in öğretilerinin verilip verilmediğinden endişeliyiz. FETÖ'nün kampının "yetkili olmayanların giremeyeceği bir bölge" gibi olmasının tedirginlik oluşturduğuna değinilen makalede, "Bu bölgenin kontrolünü ellerine almalarından endişeliyiz, son zamanlarda çevrede birçok ev alıyorlar." denildi.

AİLEM İÇİN ENDİŞELİYİM

Makalede bölgede yaşayanların "Kamptan yıllardır gelen silah seslerinden endişeliyiz. Ailem için endişeliyim", "3 çocuk annesi olarak bu kamptan endişeliyim. Bir din adamını korumak için neden silahlı güvenlik görevlileri kullanıyorlar?" şeklindeki görüşlerine de yer verildi.Makalede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kim olduğuna ve FETÖ'nün sözleşmeli okullarının durumuna ilişkin video ve yazıların yer aldığı internet bağlantıları da paylaşıldı.

FETÖ tehlikeli bir ideoloji üzerine kurulu

The Press'de geçen perşembe yayımlanan makalede, FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli okullardan kazandığı paralarla vakıflar, dernekler, kültür merkezleri ve benzeri kuruluşlar kurarak ağını genişlettiğine işaret edilerek, örgütün ABD yasalarını da zaman zaman ihlal ettiği belirtilmişti.

Makalede, "FETÖ'nün tehlikeli bir ideoloji üzerine kurulu olduğu" vurgulanmıştı.

FETÖ elebaşı Gülen'in gayrimenkul almasından duyulan endişeye işaret edilen makalede, kamptaki olağanüstü güvenlik önlemlerinin halk arasında şüphe uyandırdığına dikkat çekilmişti.

"Çevredekiler kampta neler olup bittiğini anlama fırsatı buldu"

Kasaba yakınındaki Wind Gap bölgesinde yaşayan ve temizlik şirketi işleten Amerikalı John Favere, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, söz konusu makalelerin toplumu bilgilendirmesi bakımından çok faydalı olduğunu belirtti.

Favere, muhitlerinin tam ortasında bulunan yerleşke hakkında daha önce fikir sahibi olmadıklarını söyleyenlerin makaleyi okuduklarında orada neler olup bittiği anladıklarına dikkati çekti.

Bu kişilerin kampın silahlı korumalar tarafından korunmasına şaşırdığını anlatan Favere, "Neticede civarda yaşayanlar, bu makaleler sayesinde kampta neler olup bittiğini anlama fırsatı buldu." ifadesini kullandı.

GÖSTERMELİK KOMŞULUK SONA ERDİ

30 yıldır Pensilvanya'da yaşayan ve hem eyalet genelinde hem de Demokrat Parti çevrelerinde etkili bir isim olan, Türk iş adamı Murat Güzel de FETÖ kampının çevre halkı üzerindeki izlenimlerini AA muhabirine aktardı.

Bölge halkının FETÖ kampından dolayı endişeli olduğunu söyleyen Güzel, hem Türk kökenli hem de siyasette aktif olması nedeniyle çevre sakinlerinin gelip kendisine endişelerini anlattığını dile getirdi.

Güzel, FETÖ'nün ilk yıllarda, az da olsa çevresiyle komşuluk ilişkileri olduğunu, Türklerin çocuklarını kimlik kaybına uğramaması için yaz okullarına gönderdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Zamanla bu sözde hizmet yapısı büyüyüp güçlü bir hal aldı ve sır küpüne dönüştü. Artık insanları kendi yapılarına hizmet ettirmeye başladılar. 17 Aralık'tan sonraki süreçte de siyasilere Türkiye'yi kötülemeyi öncelik haline getirdiler. Türkler bu yapıdan uzaklaşmaya başlayınca yerel halk da uzaklaşmaya başladı. Göstermelik komşuluk ilişkileri de sona erdi."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...